Translate

18 Ocak 2016 Pazartesi

Haruchika: Haruta to Chika wa Seishun Suru





Tür: Günlük Hayat, Gizem, Romantik

Yayımlanma Tarihi: 07.01.2016

Yönetmen: Hashimoto Masakazu

Senaryo: Yoshida Reiko

Firma/Stüdyo: P.A. Works

Başlıca Seiyuular: Bridcutt Sarah Emi (Homura Chika), Saitou Souma (Kamijou Haruta)

Manga: HaruChika (2015)

Mangaka:
Sei Hatsuno

Açılış: fhána – Niji wo Ametara

Ortaokulu zamanlarını sürekli voleybol antrenmanıyla geçiren Homura Chika bir süre sonra sporla çok ilgili olmasından dolayı hayatı ıskaladığını fark eder ve değişim sürecine girer. Tam voleyboldan sıkılmış ve değişmek isterken televizyonda Ulusal Liseler Arası Bando Yarışmasını izler ve orada flüt çalan kız gibi narin ve sevimli bir liseli kız olmak ister.

Chika, liseye başladığında ortaokuldaki şöhretinden kurtulamayarak bayan voleybol takımının hedefi haline gelse de Chika’nın hedefi Bando Kulübü’dür. Pek talep görmeyen kulüp Chika’nın da katılımıyla 5 üyeye ulaşır. Kulüp başkanı olan Katagiri Keisuke trompet, ikiz kız kardeşler klarinet ve tuba çalar. Son olarak Chika’yı hayrete düşüren karşılaşma olarak çocukluk arkadaşı Haruto kulübün bir üyesi olarak korno çalmaktadır. Haruto’nun ortaya çıkmasıyla Chika’nın sevimli kız olma hayalleri suya düşer çünkü Chika, Haruto’ya küçüklüğünde fazlaca zorbalık yapmıştır. Haruto, Chika’nın zorba ve enerjik yönünü ortaya çıkarmakta geç kalmaz. Böylece ilk karşılaşmalarında kendisine kibar davranan müzik öğretmenine karşı hisler beslemeye başlayan Chika’nın ‘sevimli flüt çalan kız’ imajı anında yıkılır.





Bu kadar romantizmden ve ilk karşılaşmalardan sonra animenin asıl merak konusu olan gizem türüne gelecek olursak gizemli olmayı pek becerebildiklerini söyleyemem. İlk bölümün gizemi Chika’nın Bando Kulübüne katıldığı sırada tahtada kırmızı boyayla yazılmış olan bir melodidir. Bu melodi müzik öğretmeni olan Kusakabe’ye ithaf edilmiştir. İlk bölümde öğrenciler melodinin ne anlama geldiğini çözmeye çalışırlar. Haruto olaylara mantıklı açıklamalar getirerek çözmeye çalışırken, müzik konusunda çaylak olan Chika’nın ise nasıl bir kalın kafalı karakter olduğunu öğreniriz. Melodideki şifre çözülür, olaylar tatlıya bağlanır ve gün biter fakat esas gizemin ne olduğunu bölüm sonunda öğreniriz: HaruChika biz izleyicilerin karşısına oldukça beklenmedik bir aşk üçgeniyle çıkmıştır.

İlk bölüm itibariyle hızlı ve çarpıcı bir giriş yapan HaruChika, kış sezonunun enteresan animelerinden biri olacak gibi gözüküyor. Benim ilgimi çeken en büyük etkeni ise P.A. Works stüdyosundan çıkmış olmasıdır. Animasyonları, arka planları ve ufacık detayları bile çok özen gösterildiği belli oluyor. Zaten bu stüdyodan kalitesiz animasyonu olan anime artık çıkmaz gibi bir şey. Animasyon konusunda önde olsalar da senaryo açısından pek gelişim gösteremediler. P.A Works çıkışlı animelerin ortak bir özelliği ise mutlaka senaryosunda çarpıcı bir gerçeklik içermesidir. HaruChika’da bu şok etkisini daha ilk bölümden verirler ve serinin devam bölümleri merak konusu haline gelir.







Yarı müzikal bir anime olmasından dolayı bölüm içi müzikleri özenle seçilmiş. Açılış müziği olan Niji wo Ametara oldukça hoş bir şarkı ve serinin neşesini yansıtıyor. Kapanış şarkısı ise henüz ilk bölümde yayımlanmadı nasıl bir şarkı olduğunu ikinci bölümde öğreneceğiz.

Haruto’yu seslendiren Saitou Souma’yı bu sezon baya bir animeden dinleyeceğiz. HaruChika haricinde Bubuki Buranki’den Non Hiiragi ve Divine Gate’den Aoto karakterlerinin de bu sezon seslendirmesini yapıyor. Devil with Dance animesindeki Rem karakterinden sonra Haruto gibi cici bir erkeğin yumuşak sesini duymak baya eğlenceliydi. Chika’yı seslendiren Sarah Emi her ne kadar başarılı bir seiyuu olsa da karakterle ses uyumu kulağa pek hoş gelmedi.






Özetleyecek olursak; HaruChika’yı izlemeniz için ilk neden enteresan aşk üçgeninin nasıl devam edeceğinin merakı olur. İkinci neden ise tabii ki P.A. Works!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder