Translate

17 Ocak 2016 Pazar

Assassination Classroom 2. Sezon




Tür: Aksiyon, Komedi, Doğaüstü, Bilim Kurgu, Günlük Hayat

Yayımlanma Tarihi: 07.01.2016

Bölüm Sayısı: 25

Yönetmen: Seiji Kishi

Firma/Stüdyo: Lerche

Başlıca Seiyuular: Fukuyama Jun (Koro-sensei), Fuchigami Mai (Shiota Nagisa), Suzaki Aya (Kayano Kaede), Akabane Karuma (Okamoto Nobuhiko)

Mangaka:
Matsui Yusei

Açılış: QUESTION – Fuchigami Mai, Suzaki Aya, Okamoto Nobuhiko, Ohsaka Ryota, Asanuma Shintarō

Kapanış: “Kaketa Tsuki” (欠けた月; Damaged Moon) – Shion Miyawaki

Geçen sene epey ilgi gören serinin ikinci sezonu nihayet bizlerle. İzleyenlerin hemen sevgisini kazanan belki de sayılı kötülerden biri olan Koro-sensei’yi gerçekten özlediğimi farkettim ilk bölümü izlerken. Hikayeye kaldığı yerden devam eden seri ilk bölümde yine komedi unsuru üzerinde yoğunlaşmış.




İlk sezon tanıdığımız karakterler yine tam kadro bizleri karşılıyor elbette. İlk bölüm okul gezisinden yani kaldığı yerden devam ediyor ve Koro-sensei öğrencilerini bir cesaret testine tabi tutacağını söylüyor. Ancak kurnaz öğretmenin asıl niyeti başka tabi. Sevimli öğretmenimiz cesaret testinden ziyade çöpçatanlık peşinde olunca işler epey eğlenceli bir hal alıyor. Özellikle de konu Karasuma ve Bitch-sensei olunca sınıf da bu eğlenceye dahil oluyor. Aralarını yapmak için epey efor sarf eden 3-E öğrencileri bir nebze de olsa hocalarına yardım etmeyi başarıyorlar. Ama karşılarındaki kişi -pardon odun- Karasuma olunca bu uğraşların çok da işe yaradığını söylemek zor.






İlk bölüm dediğim gibi komedi ile başladı. İlk sezon olduğu gibi komedi ağırlıklı gidecek seride artık Koro-sensei ile ilgili daha fazla şey öğrenmeye başlayacağız. Her zaman öğrencilerine öncelik tanıyan Koro-sensei hızından gerçek anlamda hiçbir şey kaybetmemiş olarak bu sezon da şüphesiz bizleri güldürmeye devam edecek. Her iki sezon için de filmleri için de epey promosyonu yapılan hatta Koro-sensei’nin seiyuusu Fukuyama Jun’un da dahil olduğu tanıtımlar sayesinde hayranlarını heyecanlandıran seri bu sezon da aynı solukta hatta belki de bir tık üstünde devam edecek gibi duruyor.



Çizimleri ilk sezon ile aynı olan animenin bu özelliği onu izlenebilir kılan bir unsur durumunda. İlk sezon da epey beğendiğim karakterler ve kişiliklerine sesleriyle hayat veren seiyuu kadrosu yine güzel işler çıkarmışlar ve çıkarmaya devam da edecekler.



Gün geçmiyor ki gizemli bir karakterimiz ortaya çıkmasın.





Müziklere gelecek olursak ilk sezonun aksine açılış şarkısını oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Yine başrol seiyuuların söylediği şarkı seriye daha da uygun gibi geldi bana. Kapanışını da beğendim. İlk sezondaki gibi kapanış da güzeldi.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder