Translate

14 Aralık 2014 Pazar

Ödüllü Yönetmen Mamoru Hosoda’dan Yepyeni Bir Anime Filmi


Mamoru Hosoda'dan Yepyeni Bir Anime Filmi
Mamoru Hosoda Ookami Kodomo no Ame to Yuki filmi ile en büyük gişe başarısını yakalamıştı.

Toki wo Kakeru Shoujo, Summer Wars ve Ookami Kodomo no Ame to Yuki gibi anime filmlerinin senaristi ve ödüllü yönetmeni Mamoru Hosoda’nın 11 Temmuz 2015 tarihinde vizyona girecek olan yepyeni bir anime filmi ile dönüş yapacağı haberi geldi.


“Bakemono no Ko” isimli bu yeni film, 2012’de izleyicilerle buluşan ve Tokyo Anime Ödülleri‘nde Yılın Animesi ödülünü alan Ookami Kodomo no Ame to Yuki’nin (Wolf Children) ardından yönetmenin kendisine ait animasyon film şirketi Studio Chizu’nun ortaya koyduğu ikinci film ünvanını taşıyacak.
Mamoru Hosoda'dan Yepyeni Bir Anime Filmi
Mamoru Hosoda (Tokyo basın toplantısından)
Tokyo’da gerçekleştirilen bir basın toplantısında filmden bahseden Hosoda hikayenin, ailesinden ayrılıp kılıç ustası bir bakemononun (doğaüstü yaratık) öğrencisi haline gelen küçük bir erkek çocuğunun eğitim hikayesini konu aldığını ve yine filmin geleneksel özgün bir hikaye olacağını söyledi.
Filmin konusundan biraz daha bahsedecek olursak hikayemiz, insan dünyası ve bakemono dünyası (Jutengai) olarak iki farklı dünyada geçiyor. Birbiriyle katiyen kesişmeyen bu iki dünyada yalnız başlarına bir çocuk ve bir bakemono yaşamaktadır. Günlerden bir gün küçük çocuk bakemono dünyasında kaybolur. Bu yeni dünyada Kumatetsu isimli bir bakemononun öğrencisi haline gelir. Küçük çocuğun bir de yeni ismi vardır artık: Kyuta.


İzleyicileri iyiden iyiye heyecanlandıran filmin ilk tanıtım videosu da yayımlandı:



Bu dünyada insanlarınkinden farklı başka bir dünya daha var: Canavarların Dünyası
2015 Yazında
Toki wo Kakeru Shoujo, Summer Wars ve Ookami Kodomo no Ame to Yuki filmlerinin Yönetmeni Mamoru Hosoda’dan
Kabadayı bir canavar ve yapayalnız bir çocuk…
İkilinin karşılaşması mucizelerin öyküsü ve de akıl almaz bir yolculuğun başlangıcıydı.
 Bakemono no Ko!
Mamoru Hosoda'dan Yepyeni Bir Anime Filmi
“Yeni bir aksiyon filmi” sloganıyla Bakemono no Ko afişi
Hikayenin ise Shibuya’da geçtiğini açıklayan yönetmen “Bu macera şehrinde hep gizli-saklı heyecan verici bir şeylerin olduğuna inanmışımdır. Şaşırtıcı şekilde Shibuya’da geçen az sayıda anime eseri var. Fakat Shibuya çok ünlü bir yer olmasına rağmen Bakomono no Ko sayesinde bir sinema seti olarak da özgün bir hal alacak.” sözleriyle filmin geçtiği mekana dikkat çekiyor.
Önceki yapımlarında anne-çocuk ya da akrabalarla ilgili ilişkilere değinen yönetmen bu yeni filmin temasında ise “Acaba çocuk ve bakemono birer baba-oğul olabilecek mi…?” sorusuna cevap arandığını söylüyor. Özellikle Kumatetsu rolü için pek çok ojisan adayı olduğundan Hosoda, filmin oyuncu kadrosu hakkında hala düşünme aşamasında olduğunu belirtti. Öte yandan Bakemono no Ko’nun hem yaratıcısı hem de senaristi olan ödüllü yönetmen önümüzdeki haziran ayında filmi tamamlamayı planlıyor.
Hosoda’ya ait önceki filmlerin dünyadaki popülaritesinin bir göstergesi olarak, yapımcılar şimdiden, filmin Asya dışındaki dağıtımcısı olacak Fransız film şirketi Gaumont ile bir sözleşme imzaladı.
Merakla beklenen filmin yapım ekibinde yer alan isimler ise şöyle;
  • Yönetmen: Mamoru Hosoda
  • Animasyon Yönetmeni: Takaaki Yamashita, Tatsuzo Nishida
  • Sanat Yönetmeni: Takashi Ohmori, Yohei Takamatsu, Yoichi Nishikawa
  • Genel Yapımcı: Seiji Okuda
  • Baş Yapımcı: Daisuke Kadoya
  • Yapımcı: Yuichiro Saito
  • Müzik: Masakatsu Takagi
Anime dünyasında Hayao Miyazaki kadar başarılı filmlere imza atmış olan Mamoru Hosoda bu yeni filmiyle yine anime camiasında büyük merak uyandırdı diyebiliriz. Siz ne dersiniz?
Kaynak:AnimeFantastica

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder