Translate

28 Aralık 2014 Pazar

Kamisama no Memochou


Kamisama no Memochou
Yapım Yılı: 2011
Bölüm Sayısı: 12
Tür: Gizem, Dram, Komedi, Slice of Life
Yapım Şirketi: J.C. Staff
Açılış Parçası: Kawaru Mirai – Choucho
Kapanış Parçaları: Colorada Bulldog – Mr. Big (1. Bölüm)
Asunaro – Suzumura Kenichi (2.-12. Bölüm Arası)
Kamisama no Memochou
Anime Higaru Sugii’nin aynı adı taşıyan light novel serisinden uyarlanmış. Karakter tasarımları ise Red Data Girl, Hanasaku Iroha gibi P.A. Works animelerinin de karakter tasarımlarını yapmış Mel Kishida imzası taşıyor ki bu serinin çizimleri gerçekten çok güzel. Serinin yapımcısı Kawase Kouhei, yönetmeni Katsushi Sakurabi. Müzikler ise Taku Iwasaki’ye ait.
Kamisama no Memochou
Alice (Ogura Yui) çok zeki, küçük bir kızdır. Odasından hiç ayrılmadan kendisine N.E.E.T ( Not Employed being Educated or in Training ) (yani hiç bir eğitimi, işi gücü bulunmayan, boş gezenin boş kalfası) denilen elemanların ve önüne tüm bilgileri seren bilgisayarlarının yardımıyla (Bu yüzden hacker olan Alice bu bilgisayarlara Tanrı’nın defteri diye adlandırıyor ve serinin adı buradan geliyor.) dedektiflik yaparak gizemli olayları çözmektedir. Ana karakterimiz Fujishima Narumi (Matsuoka Yoshitsugu) bir gün bahçecilik klübündeki sınıf arkadaşı Shinozaki Ayaka’nın (Kayano Ai) peşine takılır ve onun sayesinde Alice ile tanışır. Alice ufak bir kız çocuğu olduğu için yemek, banyo gibi çoğu şeyi kendi başına yapamayan, peluş ayıcıklarını yanından ayırmayan, biraz huysuz ama bir o kadar da zeki bir kızdır. Fujishima Alice’e işlerinde asistanlık yapmaya karar verir.
Kamisama no Memochou
Serinin ilk bölümü 45 dakikalık 2 bölüm uzunluğunda. Diğer bölümleri ise normal 20 dakikalık. Seride 1 ya da 2 bölüm süren gizemli olaylar çözülüyor. Alice’e yardım eden N.E.E.T elemanlar ise Tetsu (Matsukaze Masaya), Shousa (Miyata Kouki) ve Hiro (Sakurai Takahiro). Bu çetecilik durumunu biraz Durarara! ile [K]-Project’e  benzettim. Sakurai Takahiro [K]-Project’te de Kusanagi İzumo adlı benzer bir karakteri seslendiriyordu. Bunun dışında Alice’e aynı zamanda Hinamura Soichirou’nun (Daisuke Ono) liderliğini yaptığı bir mafya çetesi de yardımcı oluyor. Daisuke Ono’nun sesi bu kabadayı karaktere epey iyi gitmiş. Mafya çetesindeki elemanların konuşmaları, patronlarına olan bağlılıkları, çatlaklıkları falan çok hoşuma gitti. Bu animeyi izleyen bir Amerikana aynı derece komik ve eğlenceli gelir mi bilmiyorum ama animelerdeki bu yakuza muhabbetleri, aksanları hoşuma gidiyor. Türk kültürüne yakın görüyorum. Serseri tip Hirasaka Renji’yi seslendiren Suzumura Kenichi’yi ve kansai aksanını da çok başarılı buldum. Alice epey tatlı, yer yer huysuz, tsundere bir loli karakter olarak betimlenmiş ama gayet zeki ve bu özellikleri izlerken insana pek rahatsızlık vermiyor.
Kamisama no Memochou




Serideki gizem olayları gayet zekice tasarlanmış. Karakterler de gayet gerçekçi. Animeye hafif bir hüzün havası hakim. Seride komedide de olsa gene de kasvetli bir hava seziliyor. Çoğu bölüm ağzınızda acı bir tat bırakarak bitiyor. Serinin özellikle sonunu çok beğendim. Son sahne çok estetik, dramatik ve anlamlıydı. (Eğer izlerseniz ne dediğimi anlarsınız.) Kısacası seri hem senaryosuyla hem de çizimleriyle çok kaliteli bir anime ve kesinlikle izlerken harcadığınız zamana değecek güzellikte.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder