Translate

3 Aralık 2014 Çarşamba

Fuji TV Yayın Aralığı Noitamina Yeni Anime Projelerini Duyurdu

Noitamina Yeni Anime Projelerini Duyurdu



Fuji TV’de geç saatlerde yer alan haftalık yayın aralığı Noitamina, geçtiğimiz günlerde 2015 yılı için ortaya koyacağı projeleri noitaminA Duyuru Konferansı 2015 etkinliğinde gündeme getirdi. Yapılan açıklamalara göre farklı stüdyolara ait çalışmaların ürünü olacak kimisi orijinal kimisi uyarlama bu dört yeni anime arasında neler var neler yok bir bakalım.


Anime projelerinden ilki, 2012 yılında Production I.G ‘nin yapımcıları tarafından kurulmuş genç bir stüdyo olmasına rağmen, adını Shingeki no Kyojin ile önemli bir yere taşıyabilmiş Wit Studio’ya ait. Daha sonra Hal orijinal anime filmi ve Japonya’da büyük beğeni toplamış kara mizah içerikli Hōzuki no Reitetsu’ya da imza atan Wit Studio, bu kış sezonunda yayımlanacak Rolling Girls ve şu an hazırlanma aşamasında olan Owari no Seraph’tan sonra 2015 projelerine Noitamina’nın duyurduğu dörtlüden Kōtetsujō no Kabaneri ismindeki yapımı ekliyor. Code Geass’in yaratıcısı Ichiro Okouchi‘nin senaryosunu üstleneceği anime; Death Note, Guilty Crown ve Shingeki no Kyojin gibi serilerin yönemenliğini yapan Tetsuro Araki’yi Wit Studio ekibi ile bir kez daha bir araya getirirken, bu birliktelik şimdiden merak uyandıracak gibi gözüküyor.
Noitamina Yeni Anime Projelerini Duyurdu
Kōtetsujō no Kabaneri’ye dair yayımlanan ilk foto, bulanıklığı ile fazla ipucu vermiyor.
Duyurulan projelerin ikincisi, A-1 Pictures’ın MORI Hiroshi’ye (Adı Hiroshi, soyadı Mori olmasına rağmen hangi dilse olursa olsun isminin bu formatta yazılmasını isteyen bir yazar kendisi.) ait Subete ga F ni Naru isimli romanından uyarlanacak bir yapım olarak öne çıkıyor. The Perfect Insider ismi ile de tanınan, hatta şu an dizi uyarlamasının Fuji TV’de yayımlandığı roman, Saikawa Araştırma Laboratuvarı üyesi Sōhei Saikawa’nın bu kuruluş tarafından düzenlenen bir tatilde orada çalışmamasına rağmen aralarına katılan akıl hocasının kızı Moe Nishinosono ile bir ceset bulmasını ve ikilinin sonraları bir seri katil vakasına dönüşen bu olayı çözmeye çalışmalarını anlatıyor. Gizem ögesinin yoğun olacağı tahmin edilen yapımın yönetmen koltuğunda ise Elfen Lied’in yönetmenliğini yapan isim Mamoru Kanbe oturuyor.


Noitamina Yeni Anime Projelerini Duyurdu
The Perfect Insider Dizisi Afişi

1965 yılında 70 yaşındayken hayata gözlerini yuman ve arkasında bilim kurgu türünde bir çok eser bırakan Edogawa Ranpo’nun (Tarō Hirai) 50. ölüm yıl dönümü üzerine hayata geçirilmesi amaçlanan ve yazarın Ranpo Kitan: Game of Laplace isimli eserinden ilham alacağı söylenen proje ise Noitamina etkinliğindeki 2015 animelerinden bir diğeri. Danganronpa the Animation, Re:_Hamatora ve son olarak önümüzdeki ocak ayında yayın hayatına başlayacak Ansatsu Kyoushitsu’nun stüdyosu Lerche’nin imzasını taşıyacak  bu projede, yönetmen olarak göreceğimiz isim Persona 4 ve Devil Survivor’ın yönetmeni Seiji Kishi’yken; yapımın senaryosu bu sezon yayımlanan Yūki Yūna wa Yūsha de Aru’da karşılaştığımız Makoto Uezu’dan geliyor. Seriye ait yayımlanmış ilk tanıtım videosu ise “Fani dünya bir rüyadır. Bir geceye ait rüya ise ilüzyon.” sloganıyla dikkat çekiyor.
Seriye ait yayımlanan ilk tanıtım videosu:



Son zamanlarda ortaya koyduğu Zankyou no Terror, Shingeki no Bahamut: Genesis ve Garo: Honoo no Kokuin isimli yapımlarla dikkatleri üzerine çeken bir diğer stüdyo MAPPA, Noitama’nın 2015 animeleri listesine  iç çamaşırı görürse dünyayı yok edecek ana karakter Yūta Iritatsu’nun hikayesini konu edinen Punch Line isimli yapımının ismini yazıyor. Nisan ayında yayımlanmaya başlayacak serinin yönetmenliğini Yutaka Uemura; senaristliğini Yūta Iritatsu üstleniyor. Ruhu bedeninden ayrılan Yūta Iritatsu’nun parlak bir idol Mikatan Narukino, birazcık şüpheli gözüken medyum Lovera Chichibu, hiçbir iş yapmayıp sürekli online oyun oynayan NEET Ito Hikiotani ve büyükbabasını çok seven dahi mucit Meika Taihatsu ile yaşadıklarını konu edinen serinin müzikleri Tetsuya Komuro, karakter tasarımları ise Shōta Iwasaki imzası taşırken “Bir kez iç çamaşırı görürse, insanlık yok mu olacak?!” şeklindeki sloganı MAPPA’nın kozlarını bu kez komedi yönünde oynayacağını gösteriyor gibi.


Peki sizce bu dört seriden en umut vaat edeni hangisi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder