Translate

17 Aralık 2014 Çarşamba

Hayao Miyazaki’nin En Nefret Ettiği Otakular Kimler?

Hayao Miyazaki'nin En Nefret Ettiği OtakularUsta yönetmen Hayao Miyazaki’nin, anime dünyasındaki insanlara her zaman sıcakkanlı yaklaşmadığı ve yılların ona kazandırdığı müthiş tecrübeyle eleştirilerini sakınmadığı biliniyor. Peki ya otakular hakkında ne düşünüyor, Hayao Miyazaki’nin en nefret ettiği otakular kimler?


Son zamanlarda yapılan bir röportajında, kendisinin de bir otaku olup olmadığı sorusunu şöyle cevapladı Hayao Miyazaki:
“Otaku? En nefret ettiğim insanlar silah otakularıdır. Dürüstçe söyleyecek olursam, bence onlar gerçekten çok düşük seviyeliler ve ateşli silah hayranları dışında, tabanca delileri en kötüleri. En toy karakter özelliklerine sahip olanlar onlar. Sizce de öyle değil mi?”
Hayao Miyazaki düşüncelerinde oldukça açık sözlü davranırken, internet üzerinden gelen tepkiler de gecikmedi. “Anime otakuları iyi gibi gözüküyor.”, “Peki ya tankları seviyorsan?”, “Leiji Matsumoto (Space Battleship Yamamoto) da bir silah otakusu değil mi?” gibi yorumların yanında, gelen bir diğer yorum da “Onun ne zaman konuştuğunu duysam, bana bazı insanlar ne kadar başarılı olursa olsun hep huysuz kalacaklarını hatırlatıyor.” oldu.
Animelerinde ok, mızrak, kılıç ve hatta tabanca da kullanan usta yönetmenin bu düşüncelerine katılıyor musunuz?
Kaynak:Animefantastica

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder