Translate

29 Aralık 2014 Pazartesi

Sukitte ii na yo




Tür: Shoujo, Romantik, Okul, Komedi
Yayınlanma Tarihi: 05.10.2012
Bölüm Sayısı: 13
Yönetmen ve Senaryo: Satou Takuya (Steins;Gate, Serial Experiments Lain, Fate/stay night)
Firma/Stüdyo: ZEXCS
Başlıca Seiyuular: Yamato Kurosawa (Sakurai Takahiro) Mei Tachibana (Kayano Ai)
Manga: Sukitte ii na yo (Aylık / 2008 – )              Mangaka: Hazuki Kanae
Opening:  Friendship – Ritsuko Okazaki
Ending: Slow dance – Suneohair / Sarari – Suneohair
İçine kapanık ve hiç arkadaşı olmayan lise öğrencisi Mei Tachibana’nın okulun en popüler erkeği olan Yamato Kurosawa ile olan ilişkisi ve edindiği ilk arkadaşlarıyla yavaş yavaş sosyal hayata adapte olmasını konu alır.
Mei, küçüklüğünde yaşadığı bir olay yüzünden kimseye güvenemez kendi kendine yetebildiğini düşünür bu yüzden hiç arkadaşa ihtiyacı olmamıştır, Yamato ile karşılaşana kadar. Başlayan aşk ilişkisi ve tanıştığı yeni insanlar Mei’nin hayata bakışını değiştirecektir. Yamato, okulun en popüler ve yakışıklı erkeğidir ama bütün kızları aynı olarak gördüğü için kızlara karşı ilgisini kaybetmiştir. Mei’nin çekingen ve kendine özgü tavırları Yamato’nun ilgisini çekecektir.
Animasyon, seslendirme ve karakter tasarımları oldukça güzel yapılmıştır. Klasik shoujoların aksine gerçeği çarptırmadan verebilen bir seri, günümüz ilişkilerine daha gerçekçi uyarlanmış. Mangası“Smut” türündedir. Serinin benzetildiği Kimi ni Todoke‘nin aksine olaylar fazla shoujoya batmadan, baymadan anlatılıyor ki iki seri arasındaki en büyük fark da bu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder