Translate

29 Mart 2014 Cumartesi

Toward The Terra




Beni çok derinden etkileyen nadir animelerden biri. Bu animede bütün gerçekler ortaya konmuş. Hiç bir şeye pembe gözlükler arkasından bakılmıyor ve bir sürü ölüm oluyor. Ancak bunu yapmaları animeyi  daha çok izlenebilir kılmış. Kesinlikle kaçırmayın derim. İYİ SEYİRLER :D




KONUSU:




Gelecekte insanoğlu kirlenme ve savaş sonucu yıkıma uğramış olan Terra'yı (Dünya) terkedip yeni  yaşanabilecek bir yer umuduyla uzaya çıkmışlardır.








Yeni hayatlarında herşeylerini kontrol eden ve hayatlarına müdahale eden bir süper bilgisayar üretmişlerdir ve buna Üstün Hakimiyet denmiştir. Ancak her zaman olduğu gibi bir aksilik olmuştur ve MU ırkı dünyaya gelmiştir. MU ırkı normal insanlardan gelişmiştir. Hepsinin güçleri vardır. Soldier Blue ise onların lideridir. Ancak insanlar onlardan bihaber yaşamaktadır. Kimse onların yaşadıklarını bile bilmemektedir.








Jomy Marquis Shin yetişkin olacağı günü büyük bir heyecanla beklemektedir. O sabah  bir rüya görür ve 
bunu arkadaşlarına anlatır. Ancak kendisinin izlendiğinden bihaberdir.







Yetişkinlik sınavına giren kimsenin bilmediği şey ise sınava girdiğinizde 14 yıllık bütün anılarınız silinir ve hiç birşey hatırlayamazsınız. Ailenizi bile. Jomy sınava girdiğinde bunları bilmediği için ilk başta ne olduğunu anlamaz ama daha sonra sınava müdahale eden biri olur.







Bu kişi Jomy'nin rüyasında gördüğü kişidir. Ona hatıralarını bırakmamasını unutursa ailesini de bırakmış olacağını söyler ve onu hafızasını silinmekten kurtarır. Ancak Jomy geri döndüğünde onu büyük bir sorun beklemektedir. Artık bir MU olduğu anlaşılmıştır ve hükumet onun peşindedir.









Neyse ki onu MU insanlarından biri kurtarır ve gemilerine götürür. Burada Jomy herkesle tanışır ancak hepsi birden telepati kurunca Jomy ne yapacağını bilemez ve onu geri götürmelerini ister. Blue onu geri götürmelerini ve kendisinin zaten geri döneceğini söyler. Jomy eve geri döner ancak geriye hiç bir şey kalmamıştır. Ailesinin orada olduğuna dair en ufak bir iz bile yoktur.







Jomy'nin MU gemisine geri dönmekten başka çaresi kalmamıştır. Ancak geri dönerlerken yakalanırlar ve incelenmek için bir tesise götürürler. İlk başta  baygın olan Jomy uyanınca bütün gücü açığa çıkar ve kendilerini oradan kurtarırlar. Ancak bu Jomy'nin yaşayacaklarının yanında çok ufak bir şeydir.


Anime toplam 24 bölümdür ve özel bölümü yoktur. Bir ara konuyu  alakasız bir yere çekseler de daha sonra çok güzel ve mantıklı bir şekilde birbirine bağlıyorlar.  Eğer aksiyon ve gerilim türlerini seviyorsanız bu anime tam sizlik derim.


Tanıtım videolarımız:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder