Translate

16 Mart 2014 Pazar

Code:Breaker



Doğruyu söylemek gerekirse bu animeye kapak fotoğrafı yüzünden başlamıştım. Her ne kadar kapak fotoğrafına kanmamamız gerektiğini düşünsem de bir dizinin veya animenin kapak fotoğrafı insanları kendine çekmeli. Her neyse aksiyon dolu güzel bir anime sizi bekliyor. Hadi konusuna bakalım.





KONUSU:




Sakura Sakurakouji okulda çok popüler bir kızdır. Dersleri çok iyidir ayrıca dövüş sanatlarını da bilmektedir.Ailesi çok ünlüdür isimleri bilinmektedir ayrıca bir çok adamları vardır ancak hiçbirine çalışanları gibi davranmaz hepsi kocaman büyük bir ailedir onun gözünde.

























Bir gün yolda eve geri dönerken büyük bir alevin parktan yükseldiğini ve insanların yandığını görür. Ayrıca alevlerin ortasında bir de genç durmaktadır. Anında otobüsü durdurur ve polisi çağırır. Ancak parka gittikleri zaman ortada hiç bir şey yoktur. Ne yanan insanlar ne de bir genç.




















Ertesi gün okula gittiğinde sınıfa yeni birinin geldiğini görür. Ogami Rei ailesinin işleri nedeniyle taşınmıştır ve bu okula gelmiştir. Ama ortada küçük bir sorun vardır. Ogami geçen gece Sakura'nın alevlerin ortasında gördüğü çocuktur. Sakura bundan emindir.













Teneffüste elindeki eldiveni gören Sakura Ogami'nin bir yerini yaktığını ve bunu saklamak için eldiven taktığını düşünür.  Ogami'ye özel olarak konuşmaları gerektiğini söyler ve dışarı çıkartır. Kızımız Ogami'yi dün gece neredeydin şeklinde bir güzel sıkıştırır. Ve elindeki eldiveni sırf elindeki yanık yaralarını saklamak için taktığını eğer korkmuyorsa çıkarmasını söylerken Ogami çok rahat bir şekilde eldiveni çıkarır.En ufak bir çizik bile yoktur.



















Sakura'nın ikna olmadığını gören Ogami eve dönüşünde yanına gelir ve onunla konuşur. Sakura'da arkadaşlarının baskısıyla birlikte onun iyi biri olduğunu düşünmeye başlamıştır. O gece ki olayı da rüya görmüş olabilirim şeklinde algılamaya başlar.

































Aslında Sakura, Ogami hakkında yanılmamıştır. Sadece Ogami bir devlet ajanıdır ve bir tek o da değildir. Ondan başka kişilerde vardır ve onlara CODE:BREAKER denmiştir. Bu ismi almalarının sebebi ise hepsinin ayrı bir özel gücü olmasıdır. Ogami'ye yeni bir görev verilecektir. Ayrıca onu arayana Sakura'ya dokunmamasını söyler ve işi alır.





















Akşam yine parka giden Sakura birinin yardım istediğini duyar. Bir grup adam bir evsizi dövmektedir. Sakura dayanamaz ve onlara polisi çağırdığını adamı rahat bırakmalarını söyler. Bu arada da adamların dövmelerini görür. Bu grup daha öncede bir adamı öldürmüştür.






























Adamların ne aradığını sorar ve arkadaşlarının iki gün önce kaybolduğunu söylediklerinde Sakura artık emin olmuştur. Yandığını gördüğü adamlar bir rüya yada halusinasyon değildir. Ancak adamlar Sakuranın bir şeyler bildiğini anlar ve onun kaçmasını engellemek için ona saldırırlar. Kızımız bayağı iyi dövüşür ancak bir yere kadar.Sonunda adamlar Sakurayı yakalarlar ve dövmeye başlarlar.







  













Tam o sırada nereden geldiği belli olmayan Ogami Sakuranın yardımına gelir.Felsefesi "Göze göz, dişe diş, kötülüğe kötülüktür" ve her code:breaker'ın kendine özel bir sloganı vardır. Ogami bir anda elini adamın kafasına koyar ve "Yan!" der elinden mavi büyük bir ateş çıkar ve adam yanar.




















Tabii ki adamlar onu dinlemez ve tek tek ona saldırırlar. Ancak hepside tek tek birer küle dönüşür. Sakura ise şok geçirmektedir.




















Doğruyu söylediğini, gördüklerinin gerçek olduğunu anlamıştır. Ancak korkmaya da başlamıştır ve bu korkusunda haksız değildir. Ogami ona döner ve iyi bir sınıf arkadaşı olmamızı istemiştim der. Elini kızın kafasına koyar ve kızı yakar.Ve bu Sakura'nın hayatında olacak değişimler için çok ufak, küçük, minnacık bir başlangıçtır.



Tabii ki de hikaye daha yeni başlamaktadır ve Sakura'nın bu olaylardaki yeri ileri ki bölümler de ortaya çıkacaktır. Toplam 13 bölüm ve 1 özel bölümü var. Eğer aksiyon ve gerilim benim kategorilerim diyorsanız bu anime tam size göre. KAÇIRMAYIN DERİM!!

TANITIM VİDEOLARIMIZ:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder