Translate

16 Mart 2014 Pazar

The Man From Stars



Yeni ve üzülerek bitirdiğim bir dizi daha. Sizde de oluyor mu bilmem ama ne zaman sevdiğim bir dizi final yapsa sonu mutlu sonla bitse bile içimde bir sızı oluyor. Bu diziyi de aynı şekilde bitirdim. Her ne kadar sonu güzel bitse de sonunda bir sızı hissettim kötü oldum. Ama yine de izlemeye değer bir dizi. SAKIN KAÇIRMAYIN!!




KONUSU:



[Resim: dz83.jpg] [Resim: q7yq.jpg]

Dizi 25 Ağustos 1609 yılından bir sahne ile başlar. O zamanlar da açıklanamamıştır ancak insanlar gökyüzünde yuvarlak dairesel bir şeyin uçtuğunu görmüşlerdir. Çok hızlıdır ve bir ok gibi geçip gitmiştir.




[Resim: lvcq.jpg][Resim: hbba.jpg]


Aynı zamanda o sırada yolda giden bir grup insan vardır. Hanımları daha kocasının yüzünü göremeden kocası ölmüştür bunun yanında kız daha 15 yaşındadır. Tam yolda giderlerken bir kasırga çıkar ve kızın da içinde olduğu arabayı uçuruma doğru savurur. Kız tam düşecekken her şey durur.




[Resim: xhoy.jpg][Resim: twev.jpg]

Zaman durmuştur ve kızı bir adam kurtarmıştır. Kız bir an uçurumun kenarında ve düşecekken bir an sonra kendini güvende ve bir adamın ona yardım eli uzatmasına bakarken bulur.
Buradan sonra zamanımıza dönüyoruz.





Do Min Joon KMT 184.5 adlı bir gezegenden gelmektedir ve 400 yıldır Dünya da yaşamaktadır. Görme ve işitme duyusu insanlardan 7 kat daha iyidir. Ancak yalnız yaşamaktadır ve insanların işine hiçbir şekilde ne olursa olsun karışmaz. "Eğer olacağı varsa olacaktır" felsefesi yaratmıştır ve buna diğer adıyla kader demektedir.






[Resim: xukd.jpg] 

Chan Seong Yi ise bir film yıldızıdır ve oldukça ünlüdür. Hem güzelliği ile hemdeee paylaştığı yanlış yazılar yüzünden ünlüdür. Çoğu kişi onunla dalga geçer ve kızımız her ne kadar takmıyorum havasında olsa da aslında buna oldukça kafayı takmıştır.





[Resim: tz64.jpg]

 [Resim: 8gav.jpg]
[Resim: dcj1.jpg]

Bu ikilinin karşılaşması ise oldukça komiktir. Seong Yi asansöre bindiğinde yanına Min Joon da biner ancak çıkacağı kat numarasına basmaz ve bizim kızımız da niye kat numarasına basmadın diye sorar. Kızımız bir anda durumu kendine çevirir ve kendisinin Seong Yi olduğunu doğru gördüğünü ama onu sapıklar gibi takip etmemesini söyler. Min Joon hiç istifini bozmaz cevap da vermez. Kata gelince iner ve dairesine girer. Aslında Seong Yi ile aynı katta oturmaktadırlar. ( Rezilliğe bak :D)






[Resim: l4vl.jpg][Resim: hlho.jpg]

Her ne kadar Min Joon'a rezil olsa da o anda bunu düşünemeyecek kadar insanların attığı yorumlara vermiştir kendini. Akşam banyoda şarkı söyleyen kızımız bunu kimsenin duymadığını düşünerek yapar çünkü binanın ses geçirmeyen bir yapısı vardır. Ancak Min Joon için hiç de öyle değildir her şeyi çok net bir biçimde duyar. Tabii kızımızı da.







[Resim: cmx0.jpg]

Böylece oğlumuz gecenin bir vaktinde ( bu arada yattığı saat 10) kapıya dayanır ve kızımıza çok ses çıkardığını biraz sağduyulu olması gerektiğini polis çağırırsa ceza yazacaklarını söyler. Bütün gün olanlardan sonra kızımız patlar. Kelimenin tam anlamıyla oğlumuza çok güzel bir fırça çeker ve kapıyı yüzüne kapatıp gider.







[Resim: n0pz.jpg][Resim: e5m3.jpg][Resim: nhia.jpg]

Ertesi gün kızımıza biraz empati duymaları için insanların onu okulunda görmeleri gerektiğini düşünen yapımcı onu okuluna gitmeye zorlar. Bir de dizide 2. bir oğlumuz vardır ve Seong Yi'ye sırılsıklam aşıktır. Sürekli ona çıkma ve evlenme teklifi eder ama kızımız her seferinde onu rededer. Bu sefer de oğlumuz onu okula götürmek için gelmiştir ve götürür de. Hatta kızımız bir güzel hava da atar sırf okula geldim diye.






[Resim: vx98.jpg]
[Resim: uro6.jpg]














Ancak bu havası sınıfa girene kadar sürer çünkü öğretmeni yan komşusu başka bir deyişle bir önceki gün ona sapık dediği ve bir anda patlayıp bağırdığı ayrıca kapıyı yüzüne kapattığı kişidir. Evet hayatı gerçekten bayağı bir zorlaşacaktır. Ancak bu  Sadece Seon Yİ için geçerli değildir.  Do Min Joon içinde aynısı geçerlidir.








 [Resim: rce5.jpg][Resim: jkh5.jpg]

Kızımız bir anda 180 derecelik bir dönüş yapar ve Min Joon'a dün gecenin bir hata olduğunu olanları unutmasını ve ona verdiği ödevde yardım etmesini söyler. Oğlumuz bir anda kızın üstüne yürür ve sana 1 kez yardım edersem 2. ve 3. kez de yardım edersin der ve aslında bunu biraz fazla yakından söyler :D




[Resim: dwxm.jpg]

Bir de Avukat Jang vardır 30 yıldır Min Joon'un yanında olmuştur ve ona yardım etmiştir. Ona yeni kimlikler bulmuş ve tavsiyeler vermiştir.





[Resim: 0nvm.jpg]
[Resim: 23dl.jpg][Resim: x1rd.jpg]


Bir durum daha vardır. Min Joon 12 yıl önce bir kızı kamyonun çarpmasından kurtarmıştır. İnsan meselelerine hiç karışmayan Min Joon'un bunu yapma sebebi 400 yıl önce tanımış olduğu kızın bu kıza çok benzemesidir. Ufak bir ayrıntı daha yıllar sonra bu kızı bulmak isteyen Min Joon aslında bulmuştur ama haberi yoktur. Yıllar önce kurtardığı o kız aslında Seong Yi'dir.



Böylece hikayemiz başlar dizi tam olarak 21 bölüm ve 2 dakikalık bir özel bölümü vardır. Ancak özel bölüme 2 dakikalık deyip geçmeyin çünkü o 2 dakikada çok şey anlıyorsunuz ve seviniyorsunuz.Benim çok beğenip severek izlediğim bir diziydi. Eminim sizde beğeneceksiniz :D

Aaahh bir şeyleri söylemeyi unuttum....  Neydi??










Evet şimdi hatırladım Do Min Joon'un dünya da son 3 ayı kalmıştır. Bir de dizinin sonuna kadar izleyin her zaman artı sahneleri oluyor hem de çok önemli sahneler :D

Tanıtım Videolarımız:


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder