Translate

31 Aralık 2014 Çarşamba

En İyi Anime Serileri - 2014












Bir yıl daha en kaliteli Türkçe anime ve manga içeriklerini üretip okurlarıyla buluşturan Team Fantastica olarak yılın en iyi animelerini seçtik. Siz “şu neden yok?” tarzında yorumlara başlamadan önce 1 ay süren oylamamızdan biraz bahsedelim. Önce 2014’te başlayan animeleri kategori kategori ayırdık ve aramızda ön eleme yaptık. Elemenin sonucunda da popüler olsun olmasın elimizde uzun bir liste oldu. Burada diğerleri gibi hataya düşmedik (izlemediğimiz şeylerle kıyaslama yapıp saçmalamadık) ve en sağlıklı oylamayı yapabilmek adına oy kullanabilmek için listedeki tüm animelerin izlenmiş olmasını şart koyduk. Ekibimizdeki birçok arkadaşımız bu kadar animeyi izleyemediklerinden ve aynı zamanda okurlara ve kendilerine olan saygılarından dolayı oy kullanamadılar. Dünyadaki bu tip diğer tüm oylama sonuçları gibi kişisel zevkleri yansıtsa da, belki zevklerinizle uyuşmayacak olsa da, (ekip içerisinde de elbette farklı zevkler ve görüşler hakim) sonuçta gerçekten 2014 animeleriyle ilgili genel olarak oldukça iyi bir bilgiye sahip bireyler tarafından 2014’ün en iyi animeleri seçilmiş oldu.
Bu kadar açıklama yeterlidir herhalde. Daha fazla uzatmayalım ve en iyi animeler ile ilgili seçimlerde Team Fantastica’nın hangi anime serisini neden 2014’ün en iyi anime serisi seçtiğine bakalım.

28 Aralık 2014 Pazar

27 Aralık 2014 Cumartesi

Sevilen Durarara!! Kapanış Klibi Live Action’a Uyarlandı


Durarara!! Kapanış Klibi Live Action'a Uyarlandı
2. sezonuyla 10 Ocak’ta izleyicisi ile buluşacak olan Durarara!! serisi için hayranlara özel, Yuuya Matsushita’nın söylediği ilk sezonun Trust Me isimli kapanış klibi live-actiona uyarlanarak yeniden hazırlandı.

24 Aralık 2014 Çarşamba

Steins;Gate: The Committee of Antimatter İptal Oldu

Ana Hikayenin 6 Yıl Sonrasını Anlatacak Steins;Gate: The Committee of Antimatter İptal Oldu

Steins;Gate: The Committee of Antimatter İptal Oldu
Steins;Gate’in yapımcılarından 5pb.’nin önce 29 Ağustos 2014 tarihinde Japonya’da yayımlanacak dediği ancak sonrasında çıkışı 14 Ocak 2015 tarihine ertelenen yeni Steins;Gate görsel romanı Steins;Gate : The Committee of Antimatter projesi iptal edildi. 

Masakazu Morita da Kuroko no Basuke 3. Sezonda

Masakazu Morita da Kuroko no Basuke 3. Sezonda Yerini Alacak

Masakazu Morita da Kuroko no Basuke 3. Sezonda
Shueisha’nın Jump Next! dergisinde, Masakazu Morita‘nın Teikou Ortaokulu basketbol takımının eski üyesi, şimdiyse Karma Fukuda Akademisi’nde oynayan Shougo Haizaki rolüyle Kuroko no Basuke’nin 3. sezonunda seiyuu kadrosuna dahil olacağı duyuruldu.

22 Aralık 2014 Pazartesi

Rurouni Kenshin Avusturalya Japon Film Festivali’nde

Rurouni Kenshin Avusturalya Japon Film Festivali’nde Ödül Kazandı


Japonya’da Live Action filmlere bir yenilik getiren ve aslında isterlerse çok iyi aksiyon yapılabileceğini bizlere kanıtlayan Rurouni Kenshin filmleri diğer ülkelerde de hak ettiği değeri görüyor. Son zamanlarda yapılan en iyi live action filmi olması nedeniyle de adından oldukça bahsettiren ve Ootomo Keishi’nin yönetmenliğini yaptığı “Rurouni Kenshin: The Legend Ends” filmi Avusturalya Japon Film Festivali’nde izleyici ödülüne layık görüldü. Festival Sidney ve Melbourne şehirlerinde gerçekleşti. Festival boyunca toplan 8500 oy kullanıldı. Yönetmen Ootomo Melbourne’deki festivale bizzat katıldı.

Yeni Angel Beats! Projesi Açıklandı

Yeni Angel Beats! Projesi Açıklandı

Televizyonda Yeniden Yayımlanması İstenen Animeler

Televizyonda Yeniden Yayımlanması İstenen Animeler Anketle Seçildi

Anket üstüne anket yapan Charpedia sitesi yine yeni ve ilginç bir anketle karşımızda. Her zamanki gibi 10000 katılımcının sonuçları belirlediği ankette soru şu: Hangi animenin televizyonda tekrar yayımlanmasını isterdiniz? Katılımcıların %46.9’unun erkek olduğu ankette bir hayli ilginç sonuçlar var.

20 – Sailor Moon

19 – Shingeki no Kyojin

Shingeki no Kyojin

To Love-Ru Darkness Animesine 2. Sezon Geliyor


Yine Jump Festa 2015, yine bir anime duyurusu. Bu sefer de “To Love-Ru Darkness Super Stage” etkinliğinde Saki Hasemi tarafından yazılıp, Kentaro Yabuki tarafından çizilen To Love-Ru mangasının devamı olan To Love-Ru Darkness’in 2. sezonuna yeşil ışık yakıldığı duyuruldu. “To Love-Ru Darkness 2nd” ismindeki 2. sezona ait bir görsel de paylaşıldı.
To Love-Ru Darkness Animesine 2. Sezon

Shokugeki no Soma’nın İlk Uzun Videosu Paylaşıldı


Jump Festa 2015 (20-21 Aralık) kapsamında gerçekleşen “Food Wars: Shokugeki no Soma Super Stage” etkinliğinde Yuuto Tsukuda ve Shun Saeki’nin yemek temalı ecchi mangası Shokugeki no Soma’nın merakla beklenen anime adaptasyonunun ilk uzun videosu paylaşıldı ve animede görev alacak seiyuu kadrosuna eklenen yeni isimler ile animenin açılış ve kapanışında performans sergileyecek gruplar açıklandı.

Nisekoi 2. Sezon Ne Zaman Geliyor?


Nisekoi 2. Sezon Ne Zaman Geliyor

Tarih Belli Oldu. 

21 Aralık 2014 Pazar

Jump Festa 2015’te Gintama Yeni Sezon Duyurusu Yapıldı


Gintama Yeni Sezon Nisan 2015'te
Komedi denilince pek çok anime severin aklına ilk gelen, izleyenlerin unutamadığı; bitiren fanatiklerinin gülmek için bıkıp usanmadan yeniden ve yeniden izlediği seri Gintama.

2015’te Naruto Shippuuden Filler Sezon ile Devam Edecek



Naruto Shippuuden Filler Sezon ile Devam Edecek

2014 yılının bitmesine az bir süre kalmışken Naruto Shippuuden’in 2015 planları da açığa çıktı. Sizlere daha önce chunin sınavlarını konu alan doldurma bölümle serinin devam edebileceğini söylemiştik

Naruto Müzikali Oyuncularının İlk Görselleri Paylaşıldı




Weekly Shonen Jump’ta paylaşılan Koudai Matsuoka’nın yer aldığı ilk görsel

Tokyo Ghoul √A Animesinin Yeni Tanıtım Videosu Yayımlandı


Tokyo Ghoul √A Animesinin Yeni Tanıtım Videosu
Tokyo Ghoul √A animesinin ilk görseli
Sui Ishida’nın aynı isimdeki mangasından uyarlanan Tokyo Ghoul animesinin 2. sezonu olacak “Tokyo Ghoul √A” in yeni tanıtım videosu yayımlandı. Videoda ilk sezondan birkaç görüntünün yanında yeni sezonla alakalı küçük bir ipucuna da yer verildi.

2015 Nisan ayında Gintama'nın yeni sezonu geliyor!

kv.png.jpg
2014 Jump Festivali Gintama etkinliğinde bu pazar Gintama'nın yeni anime televizyon serisine yeşil ışık yakıldığı duyuruldu. Yeni TV serisi TV Tokyo'da Nisan 2015'te gösterime girecek.

2015’te Yayınlanacak Code Geass OVA’sının 3. Bölüm Fragmanı



code-geass-akito.jpg
 
Zaman olarak Code Geass serilerinin birinci ve ikinci sezonu arasında ve yer olarak Avrupa’da geçen Code Geass Boukoku no Akito OVA bölümlerinin ilki 2012 yılında, ikincisi ise 2013 yılında yayınlanmıştı. Dört bölüm olarak planlanan OVA serisinin üst düzey animasyonları ve çizimleri gözlere bayram ettirse de yeni tanıtılan karakterler ve konu birçok kişiyi tatmin etmemişti. İkinci bölümden sonra yapılan açıklamada üçüncü bölümün 2014 ilkbaharında yayınlanacağı duyurulmuştu. Ancak daha sonra yapılan bir başka duyuruda üçüncü bölümün ertelendiği belirtilmişti. Yaklaşık 9 aydır haberini alamadığımız yeni bölüm ile ilgili bugün bir görsel ve fragman yayımlandı.

18 Aralık 2014 Perşembe

Haikyuu!! 2. Sezon Duyuruldu

Haikyuu!! 2. Sezon


Ne Zaman Geleceği Merak Edilen Haikyuu!! 2. Sezon Duyuruldu

2014’in sonuna yaklaştığımız şu günlerde yıl boyunca yayımlanmış serileri şöyle bir gözden geçirirsek senenin en başarılı yapımları arasında Weekly Shonen Jump’ın voleybol temalı popüler mangasından uyarlama anime Haikyuu!!’yu saymazsak olmaz.  İşte bu yüzden takipçiler ilk sezonun, 25 bölümün ardından hikayeyi yarım bırakacak şekilde ekranlara veda etmesine ne kadar çok üzüldüyse; derginin bir sonraki sayısına ait sızan bir görselle müjdelenen yeni sezon haberine de bir o kadar sevineceklerdir diye düşünüyoruz.

2015 Kış Sezonu Animeleri – Ocak 2015 Animeleri Listesi



17 Aralık 2014 Çarşamba

Hayao Miyazaki’nin En Nefret Ettiği Otakular Kimler?

Hayao Miyazaki'nin En Nefret Ettiği OtakularUsta yönetmen Hayao Miyazaki’nin, anime dünyasındaki insanlara her zaman sıcakkanlı yaklaşmadığı ve yılların ona kazandırdığı müthiş tecrübeyle eleştirilerini sakınmadığı biliniyor. Peki ya otakular hakkında ne düşünüyor, Hayao Miyazaki’nin en nefret ettiği otakular kimler?

Koe no Katachi Anime Projesi Film Şeklinde Olacak


silevo.jpg


Yoshitoki Ouima'nın Koe no Katachi adlı mangasının anime uyarlamasının film şeklinde olacağı duyuruldu. Daha fazla detay gelecek Kodansha Haftalık Shounen Dergi sayılarında belirginleşecek.

Yeni Yıldan Önce Tsukimonogatari Animesi İçin Yeni Video




2015’e adım atmadan önce, 4 bölümden oluşacak Tsukimonogatari animesi için yeni video da geldi.

DEATH PARADE SHOW

  

a8b61ad8972d66215b3c2ef22165a43f14147625


Anime Mirai'nin tek bölümlük çalışması Death Billiards'ın devamı niteliğindeki anime serisi Death Parade' in ilk fragmanları geçen cuma akşamı yayınlandı.

Bir Saat Sürecek Fate/Stay Night Sezon Finali Duyuruldu!!!!!

f10029ad838425cdc9adea0eabfda05514184078

Şu an yayınlanmaya devam eden  Fate/stay night [Unlimited Blade Works] yapımcılar tarafından iki sezona bölünmüştü. İlki sonbahar sezonu ve ikincisi de 2015 Nisan Ayı'nda başlayacak şekilde.

14 Aralık 2014 Pazar

Türk Sinemasının 100. Yaşında Yılın En İyi 10 Filmi!



2014'te ülkemizde vizyona giren yerli yapımların en iyi 10'unu sizin için sıraladık!




TIME Yılın "En"lerini Seçti!


TIME Dergisi, yılın en iyi ve en kötü filmlerini açıkladı!
TIME Dergisi'nin gelenekselleşen yıl sonu seçkisi bu sene de Aralık ayının ilk haftasında sinema severlerin beğenisine sunuldu!

Tracers





Alacakaranlık serisiyle yıldızı parlayan Taylor Lautner'ı başrolde izleyeceğimiz Tracers filminden yayınlanan ilk fragman, aksiyon severlerin dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Insurgent Filminden Detaylı Bir Fragman Düştü!



Tris'in özgürlük mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Serinin devam halkası olan Insurgent cephesinden yayınlanan yeni fragman oldukça ilgi çekici görünüyor.

Street Fighter V Demo Gösterimi ve Tanıtım Videosu


Street Fighter V Demo
“Dövüş oyunu” denilince ilk akla gelen isimlerden olan Capcom’un ünlü serisi Street Fighter’ın yeni nesil oyunu Street Fighter V’in tanıtım videosu ve demosunun canlı oynanışı Capcom Kupa Finalleri’nde yer buldu. 

6 Yıl Sonrasında Geçecek Yeni Digimon’da Karakterler Nasıl Görünecek?


Yeni Digimon'da Karakterler Nasıl Görünecek?

Digimon Adventure’nin geçtiğimiz sonbaharda verdiği geri dönüş mesajının ardından yeni sezona dair ilk bilgiler gelmeye başladı. Merakla beklenen animenin resmi twitter adresinde yeni sezonun ilk renkli görseli yayımlandı. Görselde Digital Dünya’nın ilk “seçilmiş” çocuklarının hepsi yer alıyor. Digimonların nasıl görüneceği ise ayrı bir merak konusu.

Ödüllü Yönetmen Mamoru Hosoda’dan Yepyeni Bir Anime Filmi


Mamoru Hosoda'dan Yepyeni Bir Anime Filmi
Mamoru Hosoda Ookami Kodomo no Ame to Yuki filmi ile en büyük gişe başarısını yakalamıştı.

Toki wo Kakeru Shoujo, Summer Wars ve Ookami Kodomo no Ame to Yuki gibi anime filmlerinin senaristi ve ödüllü yönetmeni Mamoru Hosoda’nın 11 Temmuz 2015 tarihinde vizyona girecek olan yepyeni bir anime filmi ile dönüş yapacağı haberi geldi.

Yeni Yu-Gi-Oh! Filmi Ne Zaman Geliyor?


Yeni Yu-Gi-Oh! Filmi Ne Zaman?Geçtiğimiz günlerde yeni Yu-Gi-Oh! filminin resmi sitesinde esrarengiz bir geri sayım başladığını ve vizyon tarihinin 2015 yazı gibi olacağı haberini paylaşmıştık.

11 Aralık 2014 Perşembe

Ninja Slayer Animesinin İlk Gösterimi Yapıldı




ninja_slayer.png


Bradley Bond ve Philipp Ninj@ Morzez tarafından yazılan cyberpunk romanı Ninja Slayer, animeye uyarlanıyor.



10 Aralık 2014 Çarşamba

9 Aralık 2014 Salı

Yeni Yu-Gi-Oh! Filmi İçin Esrarengiz Geri Sayım Başladı

Yu-Gi-Oh! Filmi İçin Esrarengiz Geri Sayım

Geçtiğimiz yaz ayında yepyeni bir Yu-Gi-Oh! filminin geleceği haberi paylaşılmıştı. 

Naruto Shippuuden Bölüm Listesi Aralık 2014 Programı

Naruto Shippuuden Bölüm Listesi Aralık 2014


Manga bitti, The Last: Naruto the Movie Japonya’da gösterime girdi, hatta sıradaki anime filmi duyuruldu. Naruto ile ilgili bütün bu gelişmeler olurken Naruto Shippuuden anime serisi geçtiğimiz hafta yayımlanan Hyuga kardeşler özel animesinden sonra kaldığı yerden devam ediyor. 2014’ün sonuna kadar geçerli olan Naruto Shippuuden Aralık 2014 programı aşağıdaki şekilde belirlendi.

8 Aralık 2014 Pazartesi

High School DxD BorN Tanıtım Videosu ile Ortaya Çıktı

High School DxD BorN Tanıtım Videosu

Ichiei Ishibumi’nin yazarlığını yaptığı light novel serisinin yeni anime uyarlaması olan High School DxD 3. sezon ile ilgili duyuruyu sizlerle paylaşmıştık. Ne zaman olacak, nasıl olacak derken sonunda resmi sitede tanıtım videosu ve High School DxD 3. sezon görseli yayımlandı.

7 Aralık 2014 Pazar

Skip Beat!


  








Daha önce denk geldiğim ve beni gülmekten kırıp geçiren bütün alt üst olmuş moralimi düzelten nadir animelerden biri. Eğer moraliniz bozuksa ve gülmeye ihtiyacım var diyorsanız kesinlikle kaçırmayın derim :D Ayrıca dizisi de çıktı ve kimlerin başrol olduğuna inanamayacaksınız. İpucu:SJ 


Free!



Kuroko'dan sonra bende takıntı olan spor animelerinden ararken bulduğum ve çok beğendiğim bir anime. Açıkçası söylemek gerekirse kızlar, bu animeyi izlerken ağzınızın suları akacak :D

5 Aralık 2014 Cuma

Terminator Genisys



Son yıllarda televizyon ekranlarının en popüler dizilerine imza atan Alan Taylor'un yönetmen koltuğuna oturduğu Terminator: Genisys filminden beklenen fragman nihayet yayınlandı!

2015 Kışının En Merakla Beklenen Animeleri Seçildi

2015 Kışının En Merakla Beklenen Animeleri


Çeşitli anketlerle anime dünyasına ait merak edilen birçok konunun nabzını ölçen Japon sitesi Charapedia, bu kez de “Kışın En Merakla Beklenilen Animeleri” ismiyle yeni bir anket düzenledi. 

Tokyo Ghoul 2. sezon...

touka-kirishima-tokyo-ghoul-girl-red-eye


Tokyo Ghoul / 東京喰種-トーキョーグール




İlk çıktığı sıralarda izlediğim ancak bir türlü yazmaya fırsat bulamadığım bir anime daha. Kesinlikle kaçırmayın. Aksiyon ve gerilim sevenler ekran başına :)