Translate

17 Temmuz 2015 Cuma

Death Note Dizisi 2015




İsim: Death Note

Tür: Dram, gizem, psikolojik, doğaüstü güçler, polisiye

Yayınlanma Tarihi: 5 Temmuz 2015

Orijinal Eser:Tsugumi Ohba ve Takeshi Obata (Manga)

Başlıca Oyuncular: Yagami Light/Kira (Kubota Masataka), L (Yamazaki Kento), Near (Yuki Mio)

Yayımlandığı Kanal: NTV

Birinci Bölüm Reytingi: %16,9


Önce animesi, ardından 3 live action filmi, müzikali derken popüler manga sonunda diziye de uyarlandı. Haberin duyurulmasından bu yana çıkan her haberi sizlerle paylaştık. En çok merak edilen dizilerden biri haline gelen Death Note, 5 Temmuz’da bir saatlik birinci bölümüyle hayranların karşısına çıktı. Daha önceki haberlerimizde de paylaşıldığı üzere hikayemizde bazı yerler animesinden biraz farklı olacak. Örneğin baş rolümüz olan Light’ı, zeki bir lise öğrencisi değil, Amane Misa’nın da üyesi olduğu ‘Ichigo Berry’ adlı idol grubunun hayranı olan sıradan bir üniversite öğrencisi olarak izleyeceğiz.








Death Note'un kurallarını açıklayarak başlayan ilk bölümün devamında Light ve arkadaşını Misa'nın konserinde görüyoruz. İlk başta Light karakterini yadırgasanız da bir süre sonra alışıyorsunuz ancak Misa karakterinden memnun kaldım diyemem. Anime veya mangada ki o bencil herşeyi yapabilecek kapasitede ki kızı buraya yansıtamamışlar. Light karakterine alışacak olsanız da bu karakteri daha genç birinin daha iyi oynayacağını düşünüyorum. Ancak söylemem gerekir ki oyuncumuz yaş açıklarını yetenekleriyle çok güzel şekilde kapatıp sizi kendine alıştırıyor.







Bölüme geri dönecek olursak, konserden sonra bir şeyler yemek için Light'ın işyerine giden ikili beklenmedik birini görüyorlar. Onlara zorbalık yapan ve hapse giren eski sınıf "arkadaşları" oraya geliyor. Daha sonra geri dönerken bu ikiliyi tehdit ederek para istiyor ve Light'ın telefonuna el koyup gidiyor. Her ne kadar belaya bulaşmayan içine kapanık biri gibi görünse de burada aslında Light'ın daha fazlası olduğunu görüyoruz. Sadece biz değil bu olayı gören Ryuk'da defteri Light'ın dönüş yolunda yanına atıveriyor.










Hepimizin yapacağı gibi Light defteri alıp eve götürüyor ve sözlük yardımı ile kurallarını okuyor. İlk başta böyle bir şeye inanmayan Light'ın aklına sınıf arkadaşının yaptığı geliyor ve ismini düşünmeden yazıyor. 40 saniye bekledikten sonra ise birşey olmayacağını biliyordum der havası ile silgiyi alıp silmeye çalışsa da silinmeyen isim üzerine korkup üstünü karalıyor ama ne yazık ki iş işten çoktan geçmiş oluyor. Sabah eve telefonunu getiren polis memuru sayesinde arkadaşının öldüğünü öğrenen Light cenazesine gider ve tam da defterde yazıldığı gibi kalp krizi geçirdiğini öğrenince suçluluk duygusuna kapılır.








Bu sırada Ryuk'u anlık da olsa görüyoruz. Sanırım Ryuk karakteri en çok merak edilenlerden biriydi, bilgisayar karakteri olacağı için bir çok endişe olmasına rağmen Ryuk karakteri o kadar güzel oluşturulmuş ki bütün endişeleri yok etti. Mangası ile birebir Ryuk karakteri diziyi izlenilebilen önemli unsurlardan biri.







Light'ın babası ise beklediğimden daha iyi olmuş ve tam bir baba havası vermiş. İstemeden de olsa onu baba karakterine yakıştırıyorsunuz.





Bu sırada babasının yakalattığı bir suçlu hapisten kaçmayı başarır ve Light'ın babası rehine olarak aldığı çocuk yerine kendisini önerir ve o da rehin olarak alınır. Olayı duyan Light ve kardeşi merkezde beklemeye başlarlar.Burada bir kaç abartı hareket görebilirsiniz yada belki bana öyle gelmiştir. Buna dayanamayan Light ikinci denemesini de bu suçlu üzerinde yapar ve sonuç başarılıdır. Babası rehinler ile birlikte kurtulur.








Bu olaydan sonra Ryukla tanışan Light o kadar korkar ki ne yapacağını bilemeyip evden kaçar. Tabii garibim peşindekinin Shinigami olduğunu nereden bilsin kendini takip edemeyeceğini sanarak kaçar.
Buradaki tepkiler tam yerli yerinde olmuş insanı güldüren tepkiler verilmiş :D





Ryuk ve elmaları :)

Ryukla konuştuktan sonra her şey daha anlamlı gelmeye başlar. Ve burada sonra ise İngiltere'ye gidiyoruz. Bir diğer karakter olan L ile tanışmaya....







Bundan sonra ölmeye başlayan suçlular ile Kira bir kahraman gibi görülmeye başlanmıştır. Tam bu sırada ise Kira'ya büyük bir ayak bağı olacak olan L Japonya'ya dönme kararı alır.






Kahyası olarak L adına konuşan Watari karakterini ise öyle iyi seçmişler ki kahya havasını size gerçekten veriyor.






Sonrasında ise polisin Kira'ya meydan okuduğu ve L'İn konuşma yaptığı akıllara zarar o sahnenin dizi versiyonunu görüyoruz. Ve Kira tam L'in beklediği gibi kışkırtmaya dayanamayarak televizyonda gördüğü adamı öldürüyor. Asıl bilmediği şey ise L'in aslında başka biri olduğu. 



Bu sahneden sonra ise karşımıza gerçek L çıkıyor...





En çok endişelendiğim karakterlerden biri olan L'i Yamazaki Kento o kadar iyi yansıtmış ki bütün şüphelerimi götürdü. Genç olmasının getirdiği avantaj ile dizinin izlenmesini sağlayan büyük unsurlardan biri olacak gibi duruyor.Oyunculuk olarak da oldukça iyi olan Yamazaki Kento, serinin hayranları tarafından da olumlu eleştiriler almış durumda. L’nin psikopatlığını oldukça iyi yansıtmış.







L,Kira'yı yakalamaya yardım edeceğini sadece tek bir kişi ile görüşeceğini söyleyerek Light'ın babası ile görüşmeye başlar. Burada Kira olabilecek kişileri tek tek gösteren L şüphelilerin peşine birini takar. Light'ın içinde bulunduğu kişilerin hepsi takibe alınır.






Bunu fark eden Kira ise bunun bir savaş ilanı olduğunu anlar ve böylece iki zeka arasındaki savaş başlamış olur.






İlk bölümde de %16,9’luk bir reyting yakalayarak (Japonya’da) son zamanlardaki en yüksek izlenme oranını yakalayan ve iyi bir başlangıç yapan dizi, yayımlanırken ‘twitter’da da trendler arasına girdi. Her sahnesi konuşulan dizi ilerleyen bölümlerde de adından sıkça bahsettirecek gibi duruyor.

Kız karakterler biraz sönük kalmış olsa da ilk bölüm olduğu için ilerleyen bölümler de neler olabileceğini bilemiyorum. Bunun yanı sıra o meşhur akıl oyunlarını göremediğim için biraz üzülsem de nasıl bir dizi olacağını anlamak için serinin bir kaç bölüm ilerlemesi gerekiyor.

Son zamanlarda animesi, filmi, dizisi derken her alanda karşımıza çıkan mangaların live action uyarlamaları (bkz. Attack on Titan) her zaman olduğu gibi ön yargılara neden oluyor olsa da ön yargılarınızdan kurtulup bu diziye bir göz atmanızı tavsiye ederim. Oyunculuklar ve serinin atmosferi için izlenmesi gereken bir yapım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder