Translate

17 Temmuz 2015 Cuma

Charlotte




Tür: Okul hayatı, süper güçler

Yayımlanma Tarihi: 04.07.2015

Bölüm Sayısı: 13

Yönetmen: Asai Yoshiyuki

Senaryo: Jun Maeda

Firma/Stüdyo: Aniplex, Key, P.A. Works

Orijinal Karakter Tasarım: Na-Ga

Karakter Tasarım: Sekiguchi Kanami

Müzik: Jun Maeda, Anant-Garde Eyes

Ses Yönetmeni: Iida Satoki

Başlıca Seiyuular: Sakura Ayane (Tomori Nao), Uchiyama Kouki (Otosaka Yuu), Mizushima Takahiro (Takajou Joujirou), Uchida Maaya (Nishimori Yusa), Asakura Momo (Otosaka Ayumi), Uchida Maaya (Nishimori Misa)

Açılış: Lia – Bravely You

Kapanış: Aoi Tada -Yake Ochinai Tsubasa



Key, Aniplex ve P.A. Works işbirliğiyle ortaya çıkan Jun Maeda’nın 2. orijianl anime projesi Charlotte, temmuz ayının beklenen animelerinden biriydi ve ilk bölümüyle benim yüzümü bayağı güldürdü diyebilirim.

Bölüme güzel bir giriş yapılarak, başrolümüz Otosaka Yuu’nun kendisini tanıtmasına, aslında bünyesinde barındırdığı özel yeteneğini tanıtmasına izin veriliyor. Kendisi beş saniyeliğine de olsa görüş alanı içindeki başka vücutları ele geçirme gücüne sahip. Fakat bunu yaparken maalesef kendi vücudunun kontrolünü de kaybetmekte. Yuu, bu gücü maalesef tamamıyla kendi çıkarları için kullanmayı adet edinmiş ve bu gücü kullanmanın en karlı yolunun da sınıfta sınav esnasında zeki öğrencilerin bedenlerini ele geçirerek cevaplarını ezberlemek olduğunu keşfetmekte geç kalmamış. Girmek istediği elit liseye de bu yolla girmeyi başaran gıcık başrolümüz, bir yerde, sanki çok iyi bir şey yapmış gibi “Kira” kahkahasını da koyvermekten geri kalmıyor.









Buraya kadar Yuu açısından her şey normal gitse de, tıpkı planladığı gibi okulu birinci olarak kazansa da, üstüne bir de birinci olduğu için okulun giriş konuşmasını da yapsa birileri tarafından farkedilmiş ve izlenmeye başlanmıştır. Bundan sonra okulun en güzel kızıyla çıkmak için yine gücü yardımıyla birkaç alavere dalavere çevirmiş, yakışıklı da olduğu için amacına rahatça ulaşmıştır. Ancak okul konseyi tarafından çağırılıp, okula kopya çekmesi sonucu girebildiğine dair bir şikayet alındığından giriş sınavını tekrar etmesi istendiğinde film kopmuş ve bir diğer başrolümüz Tomori Nao ortaya çıkmıştır. Nao’nun bölüme dahil olup Yuu’yu kendileri gibi yetenekleri olan öğrencilerin bulunduğu Hoshi No Umi Akademisine çağırmasıyla bu noktadan sonra daha da eğlenceli hale gelen bölüm, Otosaka’nın dünyalar tatlısı kardeşi Ayumi ile tanışmamıza ve bu ikisinin aile yapıları hakkında az da olsa bilgi sahibi olmamızı sağlamıştır.






Konseyin bir diğer üyesi olan ve hızla hareket eden Takajou Joujirou'nun ise bu yetenekle başı dertte. Tam olarak kontrol edemediği yeteneği başına dert olsa da bir çok yerde grubumuzunbüyük yardımcısı oluyor. Bunun yanında Yuu'nun tatlı kız kardeşi ise beni benden aldı. O kadar tatlı ve saf ki sadece onun için bile animeyi izleyebilirsiniz. Ayrıca çizimlerin gayet güzel, anime içinde ki müziklerin ise sahnelere kesinlikle uyduğunu söylemeden de geçemeyeceğim. 
Yazın izlenmesi gereken ve izlerken size zevk verecek olan animelerden biri daha. İyi Seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder