Translate

4 Temmuz 2015 Cumartesi

Gangsta.






Tür : Aksiyon, Dram, Seinen

Yayınlanma Tarihi : 01.07.2015

Bölüm Sayısı : 12

Yönetmen : Shukou Murase

Senaryo : Shinichi Inotsume

Firma/Stüdyo : Manglobe, FUNİmation Entertaintment

Başlıca Seiyuular : Junichi Suwabe (Worick Arcangelo), Kenjirou Tsuda (Nicolas Brown), Mamiko Noto (Alex Bendetto)

Mangaka : Koshke

Açılış : "Renegade" - STEREO DIVE FOUNDATION

Kapanış : "Yoru no Kuni" (夜の国; Country of the Night) by Annabel








"Odenwa Arigatou Gozaimasu. Benriya desu!"



Evet, evet nihayet beklediğim animeler yavaş yavaş çıkmaya başladı ve o kadar mutluyum ki size anlatamam :D. Bugün de tanıtımını yapacağım anime yeni çıkanlardan biri ve uzun zamandır bunu bekliyordum. Doğruyu söylemek gerekirse bu anime için beklentilerimi çok yüksek tutmak istemedim. Ancak bu anime beklentilerimi oldukça karşıladı ve çok keyifli dakikalar geçirmemi sağladı. Bende hemen ardından size yazmaya karar verdim. Gelin karakterlerimizi az da olsa tanıyalım.





Tetikçilerle, hırsızlarla, fahişelerle ve yoldan çıkmış polislerle dolu Ergastulum şehrinde şehrin bıkmış halkının bile dokunamayacağı kadar pis işler dönmektedir. İşte bu durumda devreye Benriya (elinden her iş gelen kişi) ikilisi Worick Arcangelo ve Nicolas Brown girer.






34 yaşında olan Nicolas sağırdır ve kılıç kullanmayı çok iyi bilmektedir. Genellikle işaret diliyle iletişim kurar ancak belirli bir seviyede konuşabiliyor. Eski asker olan Nicholas genellikle "Künyeli" adıyla biliniyor.






Nicolas'a göre iletişim kurmak daha kolay olan Worick genellikle umursamaz bir yapıya sahiptir. Ancak herhangi bir iş aldıklarında oldukça ciddileşir. Arcangelo ailesinin 2. oğlu ve geriye kalan tek üyesidir.









Alex ise bir çete tarafından zorla fahişe olarak çalıştırılmaktadır. İkilinin aldığı iş sırasında onu öldürmeyip ganimet olduğunu söyleyerek hayatını kurtarırlar. Bundan sonra Alex, Worick için asistan olarak çalışmaya başlar.






Polislerle de çalışan bu ikili bir iş teklifi alır. Şehrin önde gelen mafyalarından birini ve çetesini durdurmalarını isterler. Tabii ki karşılığını da alacaklardır ayrıca aldıkları her şey de onların olacaktır. Bunun normal bir iş olduğunu düşünen ikili anlaşmayı kabul ederler.










İşi bitirdikten sonra polisten haklarını alan bu ikilinin bilmediği ise kendilerini derin bir oyun ve belanın tam ortasında bulmak üzere olduklarıdır.




Mangayı konu olarak ele alırsak, evet, silahlar mafyalar ve suç ögeleriyle iç içe olan Gangsta. pek de orijinal sayılmaz ama Japonya’daki anime piyasası da göz önüne alındığında, son zamanlarda sık sık gördüğümüz tarzda bir anime olmadığı kesin. İnternette pek çok yönden benzer temaya sahip Black Lagoon’la kıyaslanan seri, ilk bölümüyle bu sayede sağlam bir giriş yapıyor sezona. Gangsta.,Koshke’ye ait manganın güzel bir adaptasyonunu bizlere sunmasını tüm kalbimle dilediğim stüdyo Manglobe’a ait bir anime olarak, kasvetli ve kesinlikle kusursuz olmaktan uzak bir temayı olabildiğince dürüst yansıtırken kan kullanımında biraz hafife kaçsa da uyuşturucu/seks/şiddet/cinayet gibi ögeler söz konusu olduğunda da oldukça cesur. Bu yüzden Manglobe gibi adını daha önce pek çok farklı seriye yazdırmış bir stüdyonun elinden çıkan animenin kendine has bir güzelliği olduğunu düşünüyorum. Evet, animasyonlar söz konusu olduğunda klasik anlamda güzel demek ya da ağzınızı açık bırakacak bir tekniğin kullanıldığını söylemek imkansız ancak Ergastulum’un içinde yaşayanları klostrofobiye itecek zalim doğasını resmeden Gangsta. için “Olmamış.” demek de seriye haksızlık etmek olur.

Serinin bölüm boyunca dinlenen müzikleri atmosfere oldukça uymuş. Sezonun şu ana kadar izlediğim en iyi açılışı diyebileceğim, Renegade şarkısının eşlik ettiği 90 saniye ise inanılmazdı. Sadece animeden renkli sahnelere yer vermeyen ve bu sayede neyse ki sıradan olarak nitelendirilmekten oldukça uzak kalan animasyonlara ba-yıl-dım. Açılışın dinamik akışı ve siyah-beyaz çizimlerin üzerine fışkıran renkler gibi detaylarını ne kadar beğendiğim üzerine daha pek çok şey söyleyebilirim ama bunun yerine kapanıştan da bahsetmek istiyorum. Açılışın ritmine zıt şekilde bu sefer daha hüzünlü ve sakin bir melodi olan Annabel’in şarkısına ve o sakinliğe yakışan yine sakin bir animasyona sahip kapanış. Açılışta olduğu gibi daha etkileyici olabilirdi belki ama burun kıvırmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak Gangsta. müzikleri konusunda hedefi on ikiden vuruyor bana kalırsa.
Bunun yanında çizimleri de oldukça güzel, hiçbir detay atlanmamış ve göz yormuyor. 

Beklentilerimi karşılayan Gangsta.'yı kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum kaçırılmayacak animelerden biri.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder