Translate

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Bungou Stray Dogs Anime Oluyor





Çizimleri Harukawa Sango’ya, hikayesi Asagiri Kafka’ya ait gizem ve seinen türündeki Bungou Stray Dogs isimli manganın, ikilinin resmiTtwitter hesapları aracılığı ile anime serisinin geleceği haberi verildi. Studio BONES’ın imzasını göreceğimiz bu yeni anime serisinde Ouran High School Host Club ve Star Driver: Kagayaki no Takuto animelerinin yönetmeni Takuya Igarashi ve senaristi Yoji Enokido ikilisi bir araya gelecek.

2012 yılında başlayan ve hala devam eden manga ise 4 Eylül’de 8. cildine ulaşacak. Harukawa Sango ve Asagiri Kafka manga dışında bir de Bungou Stray Dogs serisini resimli roman olarak (geçtiğimiz mayıs ayında 3. cildi yayımlandı) okuyucuyla buluşturuyor.








Serinin konusundan bahsedecek olursak; Nakajima Atsushi kaldığı yetimhaneden atılır. Atsushi’nin artık ne gidecek bir yeri ne de yiyecek bir lokması vardır. Açlığın sınırına dayanmış bir nehir kenarında dururken intihar etmeye kalkışan tuhaf bir adamı kurtarır. Kurtardığı Dazai Osamu isimli bu adam ve onun ortağı Kunikida, aslında çok önemli bir dedektiflik kuruluşunun üyesidirler. Doğaüstü güçlere sahip bu ikili, polis ve ordu için tehlikeli olaylarla baş etmektedirler. Öte yandan Atsushi bu bölgeye geldiği sıralarda Dazai ve Kunikida, bölgede ortaya çıkan bir kaplanın izini sürmektedir. Bu garip olay çözülmeden önce Atsushi’nin kaplanla bir bağlantısı var gibi görünür. Anlaşılan odur ki Atsushi’nin geleceği, Dazai ve dedektiflerden daha fazlasına bulaşacaktır.

Mangayı ilginç kılan detay ise; seri karakterlerinin isimlerini edebi şahsiyetler ve mangakalardan alıyor olması. Eski ünlü yazarlardan Dazai Osamu, Nakajima Atsushi, Kunikida Doppo, Yoshino Akiko, Miyazawa Kenji, Edogawa Rampo ve yine modern yazarlardan Ayatsuji Yukito, Kyogoku Natsuhiko bu isimlerden bazıları. Bu karakterlerin yanında hikayede Fyodor Dostoyevsky, Agatha Christie ve Dan Brown gibi Japon olmayan yazarları da göreceğiz.

Yayım tarihi henüz belli olmayan anime; Baccano!, Gosick, Darker Than Black gibi gizem türünü seven anime severlerin beklentilerini karşılayabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder