Translate

24 Mayıs 2015 Pazar

Chaos Dragon Animesinin Tanıtım Videosu



Chaos Dragon: Sekiryuu Senyaku anime projesinin resmi web sayfasında animeden görüntüler içeren ilk tanıtım videosu yayımlanmaya başladı. Videoda, Ginga Kikoutai Majestic Prince’in müthiş açılış parçası “Watashi wa sozo suru”da performans sergileyen Natsumi Kon’un bu animede de açılış parçası olarak kullanılacak “ISOtone.” isimli parçası yer alıyor. Animenin 2 Temmuz’da yayımlanmaya başlayacağını da hemen belirtelim.







Videonun girişinde de bahsedilen animenin konusu ana hatlarıyla şu şekilde. 3015 yılında büyük ve güçlü iki ülke Kouran ve Donatia arasında üstünlük için süregelen savaşlar yüzünden dünya bölünmeye doğru gitmektedir. Bu mücadelenin arasında kalan küçük ada ülkesi Nil Kamui, Kouran’ın saldırmasıyla ve müttefik olduklarını düşündükleri Donatia’nın bu duruma sessiz kalmasıyla bağımsızlığını kaybeder ve bu durumda Nil Kamui’nin koruyucu tanrısı “Red Dragon” kontrolden çıkar. Böylesi zor bir durumda olan Nil Kamui bağımsızlığını yeniden kazanabilecek midir?

Hikayesinin kısaca böyle olduğu animenin yapım ve seiyuu kadrosundan bahsetmeden önce Chaos Dragon’un biraz kökenine değinmekte fayda var. Chaos Dragon hikayesi “Red Dragon” isimli 6 gün süren bir masaüstü rol yapma oyunundan (tabletop role playing game, table talk role playing game) doğmuştur ve katılımcıları Fate serilerinde, Puella Magi Madoka Magica, Durarara!!, Baccano! ve Rental Magica ile başka ünlü yapımlarda yer almış ünlü anime ve oyun yapımcıları ile çizerlerden oluşmuştur. Kimdir bu ünlü isimler derseniz; Gen Urobochi (Puella Magi Madoka Magica, Fate/Zero), Kinoko Nasu(Kara no Kyoukai: Garden of Sinners, Fate/stay night, Lunar Legend Tsukihime), Izuki Kougyoku (Mimizuku to Yoru no O, Mama, Garden Lost) Ryohgo Narita (Durarara!!, Baccano!) Simadoriru (çizer). Oyun yöneticisi olarak (Türkçe’de zindan efendisi, zindancı başı olarak geçen dungeon master, game master veya fiction master.) Makoto Sanda’nın (Rental Magica) yer aldığı 6 gün boyunca sürecek bu masaüstü rol yapma oturumlarında her katılımcı kendi karakterlerini oluşturmuştur.

Animenin kökeninden ve karakterleri oluşturan isimlerden kısaca bahsettiğimize göre seiyuu ve yapım kadrosuna değinebiliriz artık. İlk olarak seiyuu kadrosunun nasıl şekillendiğine bakalım.


  • Çizer Simadoriru’nun oluşturduğu Nil Kamui kraliyet ailesinin soyundan gelen Ibuki, Marina Inoue tarafından seslendirilecek.


  • Izuki Kougyoku’nun oluşturduğu bir şeytanla birleşmiş Ibuki’nin koruması Eiha, Miyuki Sawashiro tarafından seslendirilecek.



  • Kinoko Nasu’nun oluşturduğu Donatianın ödüllü kara şovalyelerinin bir üyesi olan Soirot Clasbari, Soma Saito tarafından seslendirilecek.


  • Gen Urobuchi’nin ouşturduğu Kouran’daki bir dini organizasyonun suikastçısı Ro Chenfa, Maaya Uchida tarafından seslendirilecek.



  • Ryohga Narita tarafından oluşturulan Haiga isimli bağımsız şehirden gelen gizemli tüccar Kagraba, Unshou Ishizuka tarafından seslendirilecek.


Seiyuuları ile paylaşılan bu karakterlerin yanında henüz seiyuuları açıklanmamış karakter görselleri de sitede yer almakta. Bu kategoriye dahil olarak sitede ilk paylaşılan Meril karakterine ek olarak Val ve Meryl Sherbet karakterlerinin tasarımları da siteye eklenmiş durumda.

  • Meril, Soriot’un takipçisi.


  • Val, Eiha’ya bağlı bir şeytan.



  • Meryl Sherbet, sihirli kılıç.




Animenin ana yapım kadrosunu meydana getiren isimler ise şu şekilde:
  • Yönetmen: Masato Matsune
  • Senaryo: Ukyou Kodachi, Shou Aikawa
  • Müzik: Hitoshi Sakimoto
  • Animasyon Yapım: SILVERLINK./CONNECT

Makoto Sanda, Kiyomune Miwa ve Ukyō Kodachi ile birlikte “Red Dragon” dünyasını tasarlayanlardan. Kodansha’nın edebiyat dergisi Faust’un editörlerinden Katsushi Ota ise projenin yapımında yer alan isimlerden biri.
  • Animenin önceki tanıtım videoları:









Group SNE’nin başlangıçta bir rol yapma oyunu olarak yola çıkan ve daha sonra manga ve anime adaptasyonları ile oyun adaptasyonu yapılan Record of Lodoss War gibi Chaos Dragon anime projesine de ek olarak, Chaos Dragon: Hao Shunjuu isimli sonsuz bir savaşta yer alan ve oyuncular tarafından kontrol edilebilen 7 kahramanın yer aldığı bir masa oyunu (karton oyunu, board game) ile Chaos Dragon: Konton Senso isimli bu yaza mobil platformlara (IOS ve Android) gelmesi planlanan bir oyunu da söz konusu.

Nasıl bir anime bizleri bekliyor dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder