Translate

11 Ekim 2015 Pazar

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru




Diğer İsimleri: A Corpse is Buried Under Sakurako’s Feet, 櫻子さんの足下には死体が埋まっている

Tür: Gizem, Dram

Yayımlanma Tarihi: 08.10.2015

Yönetmen: Katou Makoto

Senaryo: Ikami Takayo

Resimli Roman: Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru

Çizim ve Hikaye: Tetsuo (Çizim), Ota Shiori (Hikaye)

Müzik: TECHNOBOYS PULCRAFT GREEN-FUND

Karakter Dizaynı: Satou Michio

Firma/Stüdyo: TROYCA, DAX Production, Lantis

Seiyuular: Kujou Sakurako – Itou Shizuka, Tatewaki Shoutarou – Enoki Junya, Kougami Yuriko – Imamura Ayaka, Imai Haruto – Kakihari Tetsuya, Isozaki Itsuki – Ishida Akira, Sawa Ume – Isobe Masako, Utsumi Hiroki – Takahashi Hiroki

Açılış Şarkısı: Dear answer – TRUE

Kapanış Şarkısı: Uchiyoserareta Boukyaku no Zankyou ni – TECHNOBOYS PULCRAFT GREEN-FUND



“Kiraz çiçeği ağaçlarının altında ölü bedenler gömülüdür…” – Kaiji Motojiro








Sonbahar sezonunun en merak edilen animelerinden birisi de Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru oldu. Seri ilk bölüm itibari ile biraz durgun bir açılış yapsa da Kujou Sakurako sağ olsun (ben de dahil) ilk bölümden itibaren birçok izleyiciyi kendine bağlıyor diyebilirim.

Gelelim hikayemize; Tatewaki Shoutarou Hokkaido-Asahikawa’da yaşayan bir lise öğrencisidir. Shoutarou’nun “durgun” ve “sakin” bir yer olarak gördüğü bu şehirde aslında geçmişte yaşanmış olaylara ilgi duyan birisi vardır. Lord Diavel dinlemeyi seven, insanlardan çok hoşlanmayan ve en önemlisi kemiklere aşık bir prenses: Kujou Sakurako.

Kemik aşığı prensesimizden biraz bahsetmek gerekirse Sakurako hizmetçisi ile beraber büyük bir malikanede yaşayan bir osteolog yani kemik bilimcidir. Shoutarou ve Sakurako’nun nasıl tanıştığını şimdilik bilmiyoruz. İkili arasındaki ilişkiyi tanımlamak zor olsa da (ki Shoutarou da böyle düşünüyor) aralarında garip ama güçlü bir bağ var diyebiliriz. (Bana xxxHOLiC serisinden Yuuko ve Watanuki’yi hatırlatıyorlar.) Eh çeşitli bölgelere gidip kemik toplamalarını düşünürsek bu ilişkiyi tanımlanın neden zor olduğunu anlayabilirsiniz.

İkilinin ilk bölümde kemik kalıntıları toplamaya gittikleri şehirlerden birisi de Mashike’dir. Karidesleri ile ünlü bu şehirde kazı yapan Shoutarou, Sakurako’yu etkileyecek bir parça bulursa ondan karides yiyeceklerine dair bir söz alır. Neyse ki bulur, hem de enfes bir parça: Bir insan kafatası.








Bu parçanın koleksiyonunda enfes duracağını söyleyen Sakurako kafatasının nasıl kırık olduğundan tutun da sphenoid -yani kelebek kemiği- hakkında konuşurken kemik dünyasına kısa ama büyülü bir yolculuk başlar. O bunları anlatırken siz de Sakurako’nun büyüsüne kapılıyorsunuz ister istemez. Zira anlattığı şeyler animasyonun güzelliği ile birleşince oldukça ilgi çekici bir hal alıyor. Biz büyülene duralım Shoutarou durumu polise haber verir. Sakurako bu işten pek hoşlanmasa da ikili polis tarafından ifade vermek üzere götürülür. Yolda polis bu kafatasına atıfta bulunarak, bir çiftin birlikte intihar edip cesetlerinin kıyıya vurduğundan bahseder. Ee Sakurako-san bu, tam olay mahallinin yanından geçerken haliyle polise arabayı durdurmasını emreder.

Bölge dedektifinin demesine göre olay bir çifte intihar olsa da Sakurako, bunun intihar değil bir cinayet olduğundan adı gibi emindir. İşte bölümün bana göre en muazzam sahnesi burada. Cesetleri göz ucuyla incelemek isteyen Sakurako, etrafındakilerin söylediklerine kulak asmadan eldivenlerini takar ve sırrı çözmek için işe koyulur.










Hikayenin devamı akıllarda soru işaretleri bırakarak biterken ilk bölüm için sezona güzel bir açılış yapıyor Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru. Biraz durgun bir tempo da ilerlese de umarım ilerleyen bölümlerde daha gizemli olaylar ile bu açık kapatılır. Başta da dediğim gibi hem güzelliği hem de zekasıyla Sakurako’nun büyüsüne kapılmamak elde değil. Öte yandan Sakurako’nun sürekli “shounen” (delikanlı) diye hitap ettiği Shoturaou ile aralarındaki ilişki hem çekişmeli hem de bir o kadar tatlı. Shoutarou daha çok Sakurako’nun arkasını toplayan bir ebeveyn, Sakurako ise yaramaz bir çocuk gibi. Baksanıza Sakurako, Shoutarou polise haber verdiğinde kafatasını vermemek için nasıl da direniyor.





Animenin bitiminde TRUE’dan (Karasawa Miho) dinlediğimiz Dear answer şarkısı serinin açılış şarkısı iken, kapanış şarkısı henüz görücüye çıkmış değil. Serinin müziklerinde ise kapanış parçasına eşlik edecek olan TECHNOBOYS PULCRAFT GREEN-FUND’ın imzasını görüyoruz ve ilk bölümden itibaren animenin müziklerinin harika olduğunu söyleyebilirim.
Dear answer- TRUE [OP]











Animasyonlar ise gayet göze hitap eden cinsten. Karakter tasarımından mekan tasarımına (özellikle Sakurako’nun yaşadığı malikane tam bir görsel şölen) kadar rahatsız edici bir durum yok. Yönetmen Aoki Ei’nin birkaç yıl önce önce kurduğu animasyon stüdyosu TROYCA anlaşılan o ki Aldnoah.Zero’nun ardından yine güzel bir iş çıkaracak. Serinin sıkıntılı yanı konunun yavaş ilerleyecek endişesi ve bölüm sayısının henüz belli olmaması. Buna rağmen sezonun güçlü yapımlarından biri olarak gördüğüm anime, bu türü sevenleri tatmin edecek gibi. Kısacası sizleri de kemiklerin dilinden anlayan prenses Sakurako-san’ın bu büyülü dünyasına bekleriz…






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder