Translate

6 Ekim 2015 Salı

Haikyuu!! 2. Sezon




Tür: Spor, Komedi, Shounen, Okul Hayatı

Yayınlanma Tarihi: 04.10.2015

Bölüm Sayısı: 25

Yönetmen: Susumu Mitsunaka

Firma/Stüdyo: I.G

Başlıca Seiyuular: Ayumu Murase (Shouyou Hinata), Kaito Ishikawa (Tobio Kageyama), Daisuke Namikawa (Tooru Oikawa), Ryouta Takeuchi (Wakatoshi Ushijima)

Açılış: Spyair – I’m A Believer

Kapanış: Galileo Galilei – Climber



İlk sezonu geçtiğimiz yılın ilkbahar sezonunda yayımlanmaya başlanmış olan Haikyuu!! hiç şüphesiz son yılların en beğenilen spor animelerinden birisi olmuştu. Göze hitap eden güzel animasyonlar, ince çizimler, akıcı sahneler, gerçeklikten uzaklaşmayan teknikler ve maçlar Haikyuu!!’nun oldukça beğenilmesinin başlıca sebeplerindendi. Gittikçe güzelleşen konu akışı son bölümlerde adeta doruk noktasına ulaşmış, çoğu seyirciye nefes almayı bile unutturmuştu. Elbette sonrasında birçok animede olduğu gibi Haikyuu!!’nun da sonu geldi. Neyse ki ikinci sezon fazla bekletmedi ve nihayet başladı.








Daha ilk bölümden bu sezonda Karasuno takımının çok daha büyük rakiplerle mücadele edeceği belli edildi. Hazırlık maçları için yine eski rakipleriyle karşılaşması muhtemel olan kargaların ulusal turnuva için ise Aoba Jousai ve Shiratorizawa gibi iki büyük takımı geçmesi gerekecek. İlk bölümde Karasuno’nun antrenmanları ve Hinata ile Kageyama arasındaki bitmek bilmeyen mücadele dışında pek bir şey görmesek de Hinata’nın Ushijima’ya gösterdiği birkaç saniyelik şov eminim ki benim gibi birçok hayranın bir anda heyecanlanmasına sebep olmuştur.

Görüntü kalitesinden hiçbir şey kaybetmeyen Haikyuu!!, müzikleriyle de öne çıkmayı başarabilen serilerden birisi. Hareketli ve yavaş tempolu müzikler kulağa fazlasıyla hitap ediyor ve bu müziklerin tam yerinde kullanılması da heyecan oranını birkaç kat daha artırıyor. Büyük takımlara karşı mücadele edecek olan Karasuno’nun mücadeleleri artık çok daha büyük olacak ve bu ise tek bir anlama geliyor: Çok daha fazla heyecan. Animasyon kalitesinden taviz verilmezse bu sezonun zaten mükemmel olan ilk sezondan çok daha iyi olacağı aşikar.







İlk sezon gibi 25 bölüm sürecek olan ikinci sezonun açılışını asla geçmemenizi öneriyorum. Bleach ve özellikle de Gintama ile tanıdığımız Japonya’nın en güzel rock gruplarından biri olan Spyair’in I’m A Believer şarkısı kullanılarak bir açılış yapılmış ki tekrar tekrar izlenedursun. Kapanış olarak ise Galileo Galilei grubunun Climber şarkısı kullanılmış ve o da kapanış animasyonları ile uyumlu olmuş. Seiyuu’larda değişme olmazken açılışta ve kapanışta göründüğü üzere seriye yeni girecek olan Hitoka adlı sarışın kızımızı ise Tokyo Ghoul’un Hinami’sine hayat veren 1999 doğumlu Sumire Morohoshi seslendirecek.






Ushijima, Hinata'yı kızdırmak gibi bir hataya düşüyor...



Haikyuu!! serisinin ilk sezonunu izlemeyenler için de kısa bir özet geçmek gerekirse; Shouyou Hinata bir voleybol aşığıdır, ama küçük boyu yüzünden bu sporda başarılı olamayacağını düşünür. Ancak bir gün televizyonda izlediği voleybol maçında bir yıldız olan “Küçük Dev” lakaplı oyuncuyu görür ve orta okul voleybol takımını canlandırmaya karar verir. Fakat yaptıkları bir maçta “Sahanın Kralı” lakaplı Kageyama’nın takımına ağır bir şekilde kaybeder. Bunun karşılığını ödetmeye yemin eder ancak liseye kayıt olduğu Karasuno okuluna Kageyama da gelmiştir. Artık takım arkadaşı olan ikilinin birlikte çalışıp rakiplerini bozguna uğratması gerekmektedir.






Yazıma başlarken kullandığım “Son yılların en beğenilen spor animelerinden birisi” cümlesi elbette ki klişe bir cümle değildi. Kendi içerisinde ve gerçek hayatla oldukça tutarlı bir voleybol animesi Haikyuu!!. Zor bir rakibi yenebilmek için süper bir gücünüzün olması gerektiğini değil de bolca çalışmanız ve antrenman yapmanız gerektiğini gösteriyor size. Maç içerisindeki dakikalar süren konuşmalara sahip bir anime değil de gerçekliğe çok daha yakın bir spor animesi izlemek istiyorsanız Haikyuu!!’dan daha iyisini bulmanız çok zor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder