Translate

11 Ekim 2015 Pazar

Noragami Aragato





Tür: Aksiyon, Macera, Doğaüstü, Shounen, Komedi

Yayınlanma Tarihi: 03.10.2015

Yönetmen: Tamura Koutaro

Firma/Stüdyo: Bones

Başlıca Seiyuular: Kamiya Hiroshi (Yato), Uchida Maaya (Iki Hiyori), Kaji Yuuki (Yukine), Toyosaki Aki (Kofuku), Sawashiro Miyuki (Bishamon), Fukuyama Jun (Kazuma)

Açılış: THE ORAL CIGARETTES – Kyōran Hey Kids!!

Kapanış: Tia – Nirvana

İlk duyurulduğunda çok merak edilen ve anime serisiyle gönüllerde yer eden Noragami ikinci sezonu ile karşımızda. Sevimli ve bir o kadar da karizmatik Tanrı Yato, kutsal silahı Yukine ve ruhu sürekli bedenini terk eden Hiyori maceralarına kaldığı yerden devam ediyor. İlk sezon oldukça iyi bir başarı yakalayan ve çok konuşulan serimiz ikinci sezonda Savaş Tanrısı Bishamon üzerinde yoğunlaşacak hikayesi ile boy gösterecek.

Mangasını takip edenlerin de heyecanla beklediği bu arcta Bishamon ve kutsal silahlarını daha yakından göreceğimizi daha ilk bölümden anlıyoruz.

Bölüme Bishamon ve Yato’nun geçmişinden bir kesit görerek başlıyoruz.







Rüyadan uyanan Bishamon, Yato’ya olan ve geçmişten beri süregelen nefretini bir kere daha pekiştirir.






Allahım çok tatlı *-*


Yazının ilerleyen kısmında bahsedeceğim açılış görüntüsünün ardından Yato ve can yoldaşı Yukine’nin sıradan bir günü ile başlıyoruz. Her zamanki gibi saçma sapan görevler alan Yato…




Ve tabii ki kutsal silahı Yukine ve içinde bulunduğu durum nedeniyle sürekli uyuyan Hiyori…İkinci sezon hızlı bir başlangıç yaparken izleyicinin konuyu anımsaması için de animenin dünyasına giriyor.




Ciddi bir iş (!) üzerinde olan Yato...





Bir yandan ‘ayakashi‘lerle uğraşan Yato diğer yandan da kutsal silahını eğitmeye devam ediyor. İlk sezondaki gibi yani, değişen hiçbir şey yok. Yato ve ortağı yine olayları çözerken etrafı yıkmaya devam ediyorlar. :)






Sonrasında ise şahsen en sevdiğim karakter Kazuma’yı görüyoruz. Her şeyin farkında olan ama bilmezlikten gelen abimiz bu sezonun da kilit karakterlerinden biri olacağı kesin.



Elbette olmazsa olmaz karakterlerimiz de bu sezon bizlerle. İlk sezon Bishamon’a karşı olan tutumuyla görünümünün aksine aslında ne kadar cesur ve güçlü olduğunu gördüğümüz Kofuku ve kutsal silahı Daikoku…


Yato’nun bitmek tükenmek bilmeyen ve topladığı 5 yenlerle zengin ve tanınmış bir Tanrı olma hayalleri de tam gaz devam ediyor.




Tüm bunlar olurken Yato, mümkün olduğunca Bishamon’dan uzak durmaya çalışıyor. İlk sezondan bileceğiniz üzere gördüğü yerde saldıran birinden uzak durmak çok normal bir hareket olsa da kader er ya da geç onları karşılaştıracak ağlarını örmeye başlıyor. Bunu da bölümün sonunda çok net görüyoruz.





Bu bölümde Bishamon’un nasıl bir Tanrı olduğu ve ekibinin ona olan bağlılığı anlatılmış. Gerçekten nasıl bir Tanrı olduğu ve aslında tutunduğu saldırgan duruşunun sadece Yato’ya karşı olduğunu görüyoruz ki ilerleyen bölümlerde bunun asıl nedenini de öğreneceğiz.



Bu bölümde kurtardığı bir ruhu direk silahı yapan Bishamon’un gerçekte ne kadar yumuşak kalpli bir karakteri olduğu çok güzel anlatılmış. Buradan da silahlarının ona neden bu kadar değer verdiklerini anlıyoruz. Ancak Bishamon’un bu yaptığı ona çok büyük bir açıklık da yaratıyor ki, Kazuma’nın endişelendiği durum tam da bu aslında.



Vee bu sezon ortalığı karıştırması kuvvetle muhtemel karakterimiz ve aynı zamanda Bishamon’un silahlarından biri Kugaha…







Bölümden bahsettikten sonra biraz da animenin teknik özelliklerinden bahsedecek olursak; karakter ve mekan çizimleri, ilk sezondaki kalitede olmuş. Çok fazla bilgisayar animasyonu olmayan çizimlerin TV versiyonunda bazı küçük hatalar gözümüze çarpmıyor değil. Karakterlerin uzaktayken yüzlerinin düzgün çizilmemesi, hareketli sahnelerde olan bazı kaymalar gibi. Ancak bunlar Blu-Ray versiyonlarında düzeltilecektir. Buna rağmen serinin hayranları için güzel görseller mevcut.

Müzikler ise ilk sezon ile aynı. Bestelerini Iwasaki Taku’nun yaptığı bölüm içi müziklerini ilk sezon da oldukça beğenmiştim. Animenin kaldığı yerden devam ettiğini hissettiriyor olması güzel ve artı bir özellik olmuş.

Seiyuulara gelirsek her zamanki gibi harikalar. İlk sezon olduğu gibi tam kadro yine bizlerle birlikteler. Özellikle Kamiya Hiroshi’nin sesinin Yato’ya ne kadar uygun olduğuna bir kere daha emin oldum. Yukine’yi seslendiren Kaji Yuuki ise gerçekte kaç yaşında olduğunu bilmesem liseli bir çocuk derdim herhalde. Hiyori’yi seslendiren Uchida Maaya’da karaktere oldukça uyum sağlıyor. Ancak en sevindiğim şeylerden biri bu sezon Bishamon’u yani Sawashiro Miyuki’yi bol bol duyacak olmamız. Kendileri en sevdiğim kadın seiyuuların başında geliyor ve sesi Bishamon için biçilmiş kaftan desem yeridir.

Açılış ve kapanış şarkılarını çok beğendim. İlk sezonun açılışı kadar popüler olur mu tartışılır tabii. Onun havasını taşıyan bir açılış olması güzel olmuş ancak. Kapanış da ilk sezonun kapanışını biliyorsanız onla örtüşen ve sanki devamıymış havası olan bir kapanış olmuş.

İlk bölüm yine güzel başlayan ve aksiyonu bol olacağının sinyallerini veren anime bu sezonun yine konuşulan serilerinden olacağa benziyor. Şahsen serinin bir hayranı olarak tam da beklediğim gibi başlayan bölümde bazen boşluklar varmış gibi hissedilse de ilerleyen bölümlerde konuya girdikçe daha da güzelleşeceğini düşünüyorum.

Tanıtım,açılış ve kapanışı aşağıdan izleyebilirsiniz:







Tanıtım videosu :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder