Translate

4 Ekim 2015 Pazar

K: Return of Kings





İsim: K: Returns of Kings

Tür: Aksiyon, Süper Güçler, Doğaüstü

Yayınlanma Tarihi: 03.10.2015

Bölüm Sayısı: 13

Yönetmen ve Karakter Tasarımı : Suzuki Shingo

Orjinal Animasyon: GoRA x GoHands

Senarist: Tatsuhiko Urahata

Müzik: Endo Mikio

Başlıca Seiyuular: Daisuke Namikawa (Yashiro Isana – Shiro), Kenjirou Tsuda (Mikoto Suou), Daisuke Ono (Kurou Yatogami), Mikako Komatsu (Neko), Yui Horie (Anna Kushina), Tomokazu Sugita (Reishi Munakata), Masakazu Morita (Yukari Mishakuji)

Firma / Stüdyo: GoHands

Açılış: Asymmetry – Yui Horie

Kapanış: Solution – CustomiZ


İlk sezonuyla oldukça olay yaratan animelerden biri olan K anime serisi, izleyen birçok kişinin gönlünde taht kurmuştu. Önceliğin görsellikte olduğu K serisi, açıkçası animatörlerin zor zamanlar geçirdiği bu dönemlerde “İşte animelerden beklediğim animasyon kalitesi bu arkadaş.” dedirtiyor insana. Her ne kadar konunun ikinci planda olmasından rahatsız olan kişiler olsa da GoHands’in, K serilerindeki bizi kendine çeken, görsel kalitedeki başarısı göz ardı edilecek türden değil.






K: Return of Kings animesinin ilk bölümü seriye oldukça etkileyici bir başlangıç olmuş diyebilirim. Bölüm sizi hem hüzünlendiren hem de heyecanlandıran, Mavi Klan ve Kırmızı Klan arasında gerçekleşen oldukça etkileyici savaş sahneleriyle karşılıyor. Görsel efektlerin üzerinizde bıraktığı etkiyle, her karakterin savaşından küçük kesitler olmasına rağmen, bu kısa süreler içerisinde savaşın heyecanını hissettiğinizi söyleyebilirim.







Kimileri Kırmızı Klan’ın özgür oluşunu, kimileri ise Mavi Klan’ın disiplinli oluşunu kendine yakın buldu. Ama bizi en çok etkileyen birbirleriyle “Dans” etmeleriydi. K: Missing Kings filminde gönülleri fetheden uyanışından sonra yeni Kırmızı Kral, HOMRA için oldukça farklı bir bakış açısı getirecek gibi gözüküyor. Tam olarak iki klan arasında dostluk rüzgarları esiyor diyemeyiz. Ama dans stillerini değiştirdiklerini söyleyebiliriz. Tabii bu durumu tetikleyen sebeplerden biri de bol bol yeni karakterler görmemizi sağlayacak olan Yeşil Klan yani JUNGLE.






Güçlü karakterleri içinde barındıran ve teknolojiyle iç içe olan Yeşil Klan yani JUNGLE, teknolojik aletleri kullanarak giderek büyüyen bir klan. Daha ilk bölümden sinsi planlarıyla Mavi, Kırmızı ve Gümüş Klanları’na, onları oyuna davet eden küçük davetiyeler yolladılar bile. Yeni bir klanın daha animeye dahil olması konuyu daha da heyecanlandırmış. Daha yüzünü göremediğimiz Yeşil Kral, yeni Kırmızı Kral, Neko ve Kurou tarafından aranan Gümüş Kral, parçalanmaya başlamış Mavi Kral ve yeni göreceğimiz karakterlerle bu serideki savaşlar birinci seriye göre çok daha etkileyici olacak gibi gözüküyor. Sevdiğimiz seiyuuları ve karakterleri yeniden görmek insanı hem umutlandırıyor hem de sevindiriyor. İzleyenlerin pişman olmayacağı bir seri olduğunu düşünüyorum.


Peki sizin düşünceniz ne? Bu sezonun ilk bölümünü nasıl buldunuz?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder