Translate

25 Haziran 2015 Perşembe

Shingeki no Kyojin Filminde Olay Yaratan Öpüşme Sahnesi




Vizyona gireceği tarihe az zaman kala live action Shingeki no Kyojin filmi için yeni bir fragman filmin resmi internet sayfasında paylaşıldı. Paylaşıldı paylaşılmasına ancak Eren’i titan formunda gösteren ve ilk kez 3D manevra teçhizatının kullanıldığı sahneleri içeren fragman serinin severlerinin gündemine bambaşka bir sebeple bomba gibi düştü. Neden mi?

Önce bir fragmanı izleyin:






Şüphesiz pek çoğunuz fragmanı izledikten sonra neden bahsettiğimizi anlamışsınızdır. Kaçıranların yapmaları gereken şey ise videonun 01.24 anına bir kez daha dönüp bakmak.

Evet, seride birbirlerine duydukları sevgi ve bağlılıklarıyla tanınan iki ana karakter Eren ve Mikasa’nın öpüştüğü bu sahne, Shingeki no Kyojin hayranlarının büyük tepkisini çekerken internette fragmana yönelik pek çok olumsuz yorum yapılmasına sebep oldu. Bu yapılanın eserin kendisine ihanet olduğunu düşünen Shingeki no Kyojin severler, ortaya çıkan şeyden hiç de memnun görünmedikleri gibi eserin kendisinde var olmayan bu şekilde bir olayın filmde yer almasını, hikayenin arasına her yerde rastlanılan aşk ögesinin sıkıştırılmaya çalışılmasına yordu.

Hayranlar, film yapımcılarının mangaya aşina olmamaları sebebiyle ortaya böyle bir şey çıkardıklarından ve bu yüzden artık filmi izlemek konusunda gönülsüz olduklarından dert yandılar.

Eren ile Mikasa arasındaki sevgiden öte bağı basite indirgemekten ve onları klişe bir çifte dönüştürmekten başka bir işe yaramayan böyle bir kurgunun ikilinin karakterine aykırı durumları beraberinde getireceği ifade edilirken; etrafında Eren’den daha fazla değer verdiği biri bulunmayan ve kendisini onu korumaya bir görevmişçesine adayan Mikasa gibi sert bir karakterin filmde bu şekilde yer alacak olmasına gelen bir diğer tepki ise “Bu karakteri tamamıyla mahveder.” cümlesiyle yansıtıldı.



Filme Ait Yeni Görsel



Shingeki no Kyojin live action uyarlamasında yer alacak oyuncular ilk açıldığında mangada ya da animede yer almayan bazı karakterlerin hikayede önemli yere sahip olacağından bahsedilmişti. Levi gibi favori karakterlerden birinin filmde yer almayacak olması ve bu gibi hikaye dışı karakterlerin öne çıkarılması filmlerle ilgili tepki çeken durumlardan biriydi ancak senaryonun manganın yaratıcısı Hajime Isayama’nın gözetiminde hazırlanacağının söylenmesi bekleyenlerin yüreğine bir nebze su serpiyordu belki de. Ancak son fragman göz önüne alınırsa bu durum artık ne derece geçerli bilinmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder