Translate

6 Haziran 2015 Cumartesi

Dergim Totoro ~ Türkiye'nin Anime ve Manga Dergisi



Türkiye’de anime ve manga kültürüne olan ilginin hızlı bir şekilde artmasıyla doğru orantılı olarak bu alana yönelik çalışmaları da özellikle internet ortamında daha sık görür olduk. İşte bu noktada 3 Haziran’da ilk sayısıyla yayın hayatına başlayan Dergim Totoro’yu sizlere tanıtmaya çalışacağım.








İlk başta herhalde bolca anime ve manga tanıtımı vardır diye düşündüğüm dergi beni bu noktada tatmin etti. Anime tanıtımları hiç mi yoktu? Elbette vardı fakat tanıtımlar insanı sıkmayan, samimi bir üslupla yazılmış ve spoiler içerikli olanlar da belirtilerek ayrımları yapılmış. Ancak bunlar dışında beni mutlu eden diğer bir nokta dergide tanıtımların dışında animelerdeki ana ve yan karakter ilişkilerini irdeleyen, Japonya’ya veya Japonlara özgü bilgilerden bahsedilen, anime sever tayfanın çektiği birtakım zorluklar üzerinde duran ve kısa da olsa Miyazaki Sensei’den bahseden samimi yazıların yer almasıydı.

Türkiye’de anime ve manga alanında yapılan çalışmaların çoğu ne yazık ki çeşitli zorluklardan ötürü düzenli ve uzun ömürlü olamıyor. İlk sayısıyla umut vaat eden Dergim Totoro’nun, zaman ilerledikçe daha başarılı yazıların ve ilginç konu başlıklarının yer alacağı bir dergi haline geleceği kanaatindeyim. dergimtotoro.com adresinden derginin ilk sayısını online olarak okuyabileceğiniz gibi dilerseniz pdf olarak da indirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder