Translate

6 Haziran 2015 Cumartesi

P.A. Works’ten Gizem Türünde Yeni Anime



Geçtiğimiz mart ayında sona eren ve anime sektöründe çalışan insanların günlük hayatlarını konu alan Shirobako sona erdikten sonra, daha eski yapımları Canaan, Angel Beats!, Hanasaku Iroha, Another, Uchouten Kazoku ve Nagi no Asukara’dan hatırlayabileceğiniz stüdyo P.A. Works dolu dolu geçen bu bahar sezonunda sessizliğini korumuş ve izleyicilere 24 Haziran tarihinde yayımlanması planlanan Angel Beats!’e ait özel bölüm dışında bir anime sunmamıştı. Bir süredir tanıtımlarına yoğun şekilde devam ettiği Charlotte ile yaz dönemini şenlendireceğini umduğumuz P.A. Works’e ait yeni bir animenin haberi ise dün müjdelendi.

Kadokawa’nın yaptığı açıklamalarla Sei Hatsuno’ya ait gizem türündeki HaruChika roman serisinin anime adaptasyonu olacağı ortaya çıkan HaruChika: Haruta to Chika wa Seishun Suru isimli yapım, kapanmanın eşiğine gelen Üflemeli Enstrümanlar Kulübü üyesi Haruta ve Chika isimli iki lise öğrencisinin, enstrümanlarına yönelik yaptıkları sıkı çalışmanın yanında kulübe yeni üye bulma arayışlarıyla geçen günlerini konu edinecek. Seriye gizem ögesi ise çocukluk arkadaşı olan ikilinin okulda gerçekleşen bir olayın ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya karar vermeleriyle eklenecek.

Aşağıda hikayenin ana karakterlerine yönelik paylaşılan ve romanların kapaklarındaki çizimlere hiç de benzemeyen görsellerden soldaki lise birinci sınıf öğrencisi Haruta Kamijou’ya ait. Üflemeli müzik aletlerinden kornoyu çalmakta olan Haruta, kusursuz bir dış görünüşe ve sakin bir zihne sahipken Chika ile içinde bulunduğu aşk üçgeni konusunda endişeler taşımakta. Sağda yer alan ve flüt çalan yine lise birinci sınıf öğrencisi Chika Homura ise üflemeli müziğe ait şampiyona Fumonkan’a gitmenin hayaliyle yaşarken aynı zamanda tıpkı Haruta gibi etrafında gelişen aşk üçgeni hakkında endişelenmekte.









Yönetmen koltuğunda, ismini daha önce Tari Tari ve Soul Eater Not!’da duyduğumuz Masakazu Hashimoto’nun oturacağı animenin yapım kadrosuna Namaniku ATK orijinal karakter tasarımlarıyla katılırken; Vampire Knight’ta da karakter tasarımlarını üstlenen Asako Nishida, Namaniku ATK’nin tasarımlarını animasyona uyarlayacak. Serinin yapım kadrosuna ilişkin şu ana kadar açıklanan son isim olan ve K-ON!, Bakuman, Tamako Market ve Yowamushi Pedal gibi serilerde görev alan Reiko Yoshida senaryonun kompozisyonuyla ilgilenecek.



Roman Kapakları



İlki 2008 dördüncüsü 2012’de yayımlanmış roman serisinden uyarlanacak animenin ne zaman başlayacağı sorusuna verilen cevap şimdilik 2016 yılını beklememiz gerekeceğini söylüyor. Bakalım P.A. Works stüdyosunun animasyonları bir lisenin sırlarla örtülü koridorlarıyla birleşince ortaya nasıl bir şey çıkacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder