Translate

18 Nisan 2017 Salı

Alice To Zouroku




İsim: Alice to zouroku, アリスと蔵六


Tür: Seinen, Macera, Gizem

Yayımlanma Tarihi: 02.04.2017

Bölüm Sayısı: 12

Kaynak: Manga

Mangaka: Imai Tetsuya

Yönetmen: Sakurabi Katsushi

Firma/Stüdyo: J.C.Staff

Başlıca Seiyuular: Ootsuka Akio (Zouroku), Ohwada Hitomi (Sana)

Açılış: “Wonder Drive” by ORESAMA

Kapanış: Chant (kotringo edition)” by toi toy toi



Uzun zamandır 44 dakikalık bir seri izlememiştim ama açıkçası çok mutlu oldum. Her ne kadar animelerin 20 dakikalık bölümleri, izlenmesini hem vakit hem de sıkılmamak adına kolaşlaytırsa da ben uzun bir seri geldiği için çok mutluyum. Maalesef, gözüme çok batan bir tane sorun da var ama bundan yazının ilerleyen kısımlarında bahsetmek istiyorum.

Yeni gelecek olan seriler açıklandığından beri bu seriyi izlemek aklımdaydı ve de yazısını yazmak. Ben bu tür serileri çok severim, içinde özel güçler olsun olmasın; küçük çocuklar ve yaşlılar arasındaki bağın odak noktasında olduğu animeler hep çok güzel gelir, huzur verir. Bu da öyle bir anime ama biraz daha modifiye edilmiş bir konusu hatta ilerleyen bölümlerde göreceğimiz karanlık bir hikayesi de söz konusu.






Anime, küçük bir kızın perişan bir halde bir şeylerden kaçışıyla başlıyor. Ardından bir ilaç şirketini görüyoruz ve arama çalışmalarını farkediyoruz. Bu küçük kızı aradıklarını anlamamızla, ilaç şirketi yetkilileri tarafından görevlendirilen bir başka kadın dikkatimizi çekiyor. Kızı almak için görevlendirilen bu ablanın karşısına rakip olarak çıkan kadın karakterin ve ona yardım ettiğini düşündüğümüz bir başka karakterin kim oldukları ise bölüm boyunca gizemini koruyor. Yeterince enerjisini toplaması ile “ışınlanarak” evet doğru okudunuz, “ışınlanarak” kaçan ana karakterimiz (ilaç şirketinin ona verdiği isimle Kızıl Kraliçe) Shinjuku’da şirket görevlileri tarafından saptanıyor. Bu sırada, bir markette oldukça tesadüfi bir şekilde Zouroku ile karşılaşan Kızıl Kraliçe arasında bir bağ oluşuyor, en azından Kızıl Kraliçe için. Başlarda Zorouku, kızın sahip olduğu garip güçler yüzünden bu işe bulaşmamak istese de bir süre sonra (azcık zorunlu bir şekilde) kıza ısınıyor. “Alice’in Rüyası” adı verilen ve bu özel güçler, buna sahip olan kişilerin düşündükleri her şeyi gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Zouroku tüm bunlara oldukça hızlı bir şekilde adapte oluyor, böylece ikilinin intikam planları ve maceraları başlamış oluyor.

İlk bölüm o kadar uzun ki, daha fazla ileri gitmemek adına yazmadım, ancak pek çok detay ve olay gerçekleşiyor. Her bölümün bu kadar ve hatta daha da dolu geçeceğini düşününce çok mutlu oluyorum.


Toradora’nın bölüm yönetmenliğini, Kamisama no Memochou ve bir sene öncenin animesi olan Flying Witch adlı animenin (tabi ki daha birçok animenin de) yönetmenliğini yapan Sakurabi Katsushi tarafından yönetilen seri; yine çok ünlü yapımlar olan Kaichou wa Maid-sama!, Shoukugeki no Souma, Golden Time, Bakuman, Nodame Cantabile (ve yazmak isteyip listeyi uzatmamak için yazmadığım onlarca başka serinin) yapımcısı olan J.C.Staff prodüksiyon şirketi tarafından mangadan animeye uyarlanıyor. Güzel bir seri olacağı ortada, zira herkesin bu ekibin çıkarttığı bir animeye karşı ilgisi olmuştur eminim!








Malesef bu ekibe karşın, animeyi izlerken zorlandığım bir konu varsa o da Sana, yani ana karakterimizin çizimi. Zouroku’yu beğenmeme rağmen; Sana ve animenin geri kalanı hakkında çizimler için pek olumlu düşündüğümü söyleyemem, özellikle CGI denemelerinde biraz insanı çileden çıkarabiliyorlar ama olsundu, hikaye çok güzeldi. Merak etmeyin, abarttığım kadar kötü değil, ilerleyen bölümlerle ve ellerine daha çok para geçtiği takdirde belki biraz daha düzelir bunlar. Onun dışında karakter oldukça iyi tasarlanmış, kişilik olarak da öyleler. Henüz bir çoğu ile tanışmamış olmamıza rağmen eminim tatmin edici bir karakter sayısı var animede. Bölüm özetinde bahsetmediğim bir konudan daha bahsetmek istiyorum. Bu anime bir seinen ve konu itibariyle bunun bir nedeni var. Oldukça şirin karakterler, samimi bağlar ve minimal bir çizim barındırsa da; anime aslında küçük kızın (ve belki başkalarının da) intikamı ile ilgili denebilir.





” İyi hoş anlattın bir sürü ama bu anime izlenir mi sence?” diyorsanız, size tek cevabım EVET. Benim gibi samimi ve yavaş ilerleyen ilişkileri, gizemi, az biraz şirin karakterleri seviyorsanız aradığınızı bulabileceğinizi düşünüyorum. Umarım tutulan bir anime olur ve belki devamı da gelir. :)





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Alice To Zouroku



Genres: Seinen, Adventure, Mystery

Releasing Date: 02.04.2017

Number of Episodes: 12

Source: Manga

Mangaka: Imai Tetsuya

Director: Sakurabi Katsushi

Studio: J.C. Staff

Cast: Ootsuka Akio (Zouroku), Ohwada Hitomi (Sana)

Opening Theme: “Wonder Drive” by ORESAMA

Ending Theme:  Chant (kotringo edition)” by toi toy toi




The scenario of an empowered girl escaping from a research facility and winding up sheltering with the kind-hearted male protagonist, who soon gets drawn into all kinds of weirdness and danger because of it, has been an anime staple for many years now, including titles like Elfen Lied and Brynhildr in the Darkness. This is a potentially dramatically different twist on the concept, however, as instead of the male protagonist being a young man (and thus a potential romantic interest) he is instead a more grandfatherly figure. In other words, this is “escape from research facility” action series meets “old guy looking after little girl” slice-of-life series. And based on the double-length first episode, I am now very curious to see how this one plays out.




One thing that is immediately clear is that anything Sana gets from Zoroku will be hard-earned. While he may be kind-hearted under that grumpy exterior, he's not one to be taken in merely by a cute face. He doesn't take any attitude from Sana, doesn't hesitate to punish and berate the girls who were pursuing him (who clearly have supernatural powers), and doesn't put up with anything even from a yakuza boss who hired him; he won't accept more than the agreed-upon fee, for instance. (And the revelation later on about exactly why the yakuza boss was willing to pay him extra is the episode's one funny point.) In other words, he's exactly the type of father figure that someone like Sana, who has little familiarity with the outside world and could wreak utter havoc if she really let loose with her powers, needs. He can set limits and guidelines for her in a way that she will accept, hence cutting off the potential for bigger problems, and shelter her without any concerns for romantic entanglements. Already a pleasing chemistry is starting to develop between the two, and kudos to the direction for taking that seriously. On this front, at least, there's a lot of promise.





The good news is that character-focused side of the series appears to be in much better shape. Zoroku is a really appealing protagonist; I immediately want to know more about his backstory, and it's a lot of fun to watch him drop the “respect your elders” hammer in situations where a hapless teen hero would simply freak out and run away. Starting with a double-length first episode also works in the show's favor, as it gives Sana a chance to develop a personality of her own. She hasn't broken out of the innocent heroine mold quite yet, but her interactions with Zoroku are entertaining and occasionally quite charming.




Which is good, because the artistic effort isn't anything special. Zoroku looks exactly right for the part, but many of the other characters look like they have almost no chins and character design aesthetics in general aren't the most appealing. J.C. Staff's animation leans very heavily on CG work for its action scenes (especially the car chase sequence in the middle of the episode), and that doesn't look the greatest, either. Still, the character interaction potential here is more than enough to offset that. This may be an atypical blending of genres and themes, but it looks like it can work and work well.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder