Translate

29 Mart 2016 Salı

Tite Kubo Jump Ryu Röportajı ve Çizim Videoları



Shueisha tarafından geçtiğimiz sene eylül ayında önce sadece Shizuoka İdari Bölgesi’nde piyasaya sürülmeye başlanan ve her ciltte Weekly Shonen Jump mangakalarından birine odaklanarak; mangakalar ve eserleriyle alakalı kitapçık ve DVD’ler içeren Jump Ryuu serisi bu yıl ocak ayından itibaren Japonya genelinde yayımlanmaya başlamıştı. Shueisha’nın toplamda 25 cilt olarak planladığı Jump Ryu serisinde yer alacak setlerde; mangakaların sahneye çıkışlarına dair röportajların, dergiye özel artistik çizimlerin yer aldığı bir kitapçık ve okuyuculara tasarlama ve çizme konusunda yardım edecek mangakaların ünlü sahnelerinden birinin olduğu bir kopya kağıdı yer alıyor. Bunlarla birlikte setlerde yer alan DVD’lerde ise mangakaların kendi çalışma alanlarında eserlerini ortaya koyma süreçleri ile hayatlarına dair görüntüler ve röportajlar yer alıyor.
Bu setlerden 18 Şubat’ta çıkan 4. Cilt ise Tite Kubo ve Bleach’e ayrılmıştı. O zaman bu setin içeriğine şöyle bir bakmaya ne dersiniz?



Öncelikle en başta da değindiğim üzere serinin 4. cildinde bir adet kitapçık, DVD ve Tite Kubo’nun “BLEACH 13 BLADEs.” fan book projesinin kapak resmi ile ünlü Bleach sahnelerinden birinin yer aldığı bir kağıt yer alıyor.
  • Bleach ve Bleach karakterleri ile alakalı bilgilerin, çizimlerin, Tite Kubo ile yapılan röportajın ve Sensei’nin çalışma odasına ait görüntülerin vs. yer aldığı kitapçığın kapağı.

  • Sensei’nin çalışma programı da dergide yer almış. Ayrıca Sensei günde tam 19 saat çalışıyormuş. (19 saat nedir arkadaş?! Ne zaman uyuyor acaba sevgili Senseimiz?)


(Pazartesi: Taslak (Storyboard) Salı: Mürekkepleme Çarşamba: Mürekkepleme Perşembe: Mürekkepleme Cuma: Dinlenme Cumartesi: Taslak (Storyboard) Pazar: Taslak (Storyboard))



  • “BLEACH 13 BLADEs.”in kapağında kullanılan çizim. Tam çerçeveletip asmalık. Sette yer alan DVD’de Kubo-sensei’nin bu kapağı adım adım nasıl çizdiği gösteriliyor.


  • En heyecanlı sahnelerden biri olan Ichigo ve Hollow Ichigo kapışmasının yer aldığı ister çerçeveletip asmalık istenirse de çizim geliştirme konusunda rehber olarak kullanmalık kopya kağıdı.



  • Setin en değerlisi diyebileceğimiz DVD’nin kapağı.



Tabii ki kapağı gösterip bırakmıyoruz. Jump Ryu serisinin Tite Kubo ve Bleach’e özel 4. Cildinin kıymetlisi DVD’yi Türkçe alt yazıyla sizlerle buluşturuyoruz. Japonca’dan Türkçe’ye yapılan çevirinin tamamı sevgili yazar arkadaşımız tenshi no hane‘ye; video ile alakalı alt yazı gömme vs. gibi teknik çalışmalar ise yine sevgili yazar arkadaşım zerolena‘ya aittir. İki arkadaşıma da teşekkürü borç bilerek ellerine sağlık diyorum. Öyleyse sözü de fazla uzatmadan sizleri videolarla baş başa bırakıyorum. (İlk 3 videoda Kubo-sensei’nin “BLEACH 13 BLADEs.”in kapağını adım adım nasıl çizdiği yer alırken; 3. videonun sonlarına doğru ve 4. videoda Sensei ile yapılan röportaj yer almakta.)
Videoları buradan izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder