Translate

28 Mart 2016 Pazartesi

Tomo-chan wa Onnanoko!




Tür: Komedi, Romantik, Shounen, Okul Hayatı

Mangaka: Fumita Yanagida

Yayınlanma Tarihi: 7 Nisan 2015 – ?


Baş karakterler:
Tomo Aizawa, Juunichirou Kubota

Cilt Sayısı: 1+


Bölüm Sayısı: 272+


Yayınlandığı Seri: twi4 (Saizensen)





Boş vaktinizi güzel, kısa ve basit bir lise komedisi okuyarak geçirmek ister misiniz? 4-koma (4 panelden oluşan manga) şeklinde olan ve her bölümü sadece tek bir sayfadan oluşan Tomo-chan wa Onnanoko!’dan kısaca bahsedelim.

Tomo Aizawa erkek fatma teriminin tam karşılığını veren bir kadın olarak içinde beslediği romantik duyguları, çocukluk arkadaşı Juunichirou Kubota’ya, yani Jun’a açmak ister ve ona bir gün açılır. Maalesef Jun ancak ortaokula geçtikten sonra Tomo’nun kız olduğunu fark eder. Liseye geçmeleriyle beraber Tomo’nun fiziksel görünüşünde değişmeler olur. Buna rağmen Juunichirou, onu hala erkek gibi görmeye devam eder. Tomo ise ondan vazgeçmeden Jun’a kendisinin ne kadar değiştiğini göstermek için aykırı bir şekilde, daha kadınsı görünerek onu etkilemeye devam edecektir.




Konu olarak artık etkisini yitirmiş bir fikirle gelmiş olsa da verdiği hoş komedi ve karakterlerdeki orijinallik mangaya ayrı bir hava katmış gibi; basit ve kasıntı karakter gelişimi beklemeksizin okumayı sürdüreceğiniz hoş bir seri. Doğal ve yavaş bir şekilde gelen arkadaşlık ilişkileri, daha ilk sayfadan hoş bir romantik-komedi ikilisinin göze verdiği ihtişam ve endişeleri körelttiği gerçeği, mangaya biraz daha samimi bir hava veriyor.





Karakterler farklı kişilikleriyle kendilerini gösteriyorlar. Tomo, genellikle Jun’un gözünde veya belki sizlerin gözlerinde bir erkek gibi vurdu kırdı olaylarına bulaşan, karateyi seven bir tiptir ancak gözleri ne zaman Jun ile kesişse onun için Yamato Nadeshiko bile olabilir. Jun ise herkes tarafından sevilen ve Tomo ile erkek erkeğe muhabbeti ilerleten biri olduğu için sizlere komik gelecektir. Tomo’nun arkadaşı Misuzu ise bencil ve çıkarcı olması yüzünden okurken kendinizden bir ‘ben’ bulmanıza neden olabilecek, duygularını belli etmeyen bir kız olarak karşınıza çıkacaktır.







Çizimleri ayrıca güzel veya özgün olmasa da karakterler ayırt edilebilir ve göze hoş gelecek şekilde çizilmiştir.

Okuyarak keşfedin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder