Translate

13 Temmuz 2016 Çarşamba

Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin






İsim: Alderamin on the Sky, ねじ巻き精霊戦記 天鏡のアルデラミン

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Yayınlanma Tarihi: 09.07.2016

Kaynak: Light novel

Yönetmen: Ichimura Tetsuo

Yapımcı: Imagin, Magic Capsule, KlockWorx, ASCII Media Works, Warner Bros., BS Fuji

Stüdyo: Madhouse

Müzik: Inai Keiji

Açılış: Tenkyou no Alderamin – Kishida Kyoudan & The Akeboshi Rockets

Kapanış: nameless – Kano

Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin ya da Alderamin on the Sky, 2009 yılından beri devam etmekte olan aynı adlı light novel serisinden uyarlanan bir anime serisi. Sezonun hemen başında haberini aldığım ve hakkında açıkçası çok fazla bilgi edinemediğim bir seri olunca ilk bölümün başına biraz temkinli oturdum açıkçası. Ancak ilginç karakterleri ve bölümü güzel bitirdiği için merakımı fazlasıyla çekmeyi başardı. Eh Madhouse yapınca oluyor demek ki diyerek başlıyorum yazıya.






2009 yılında Bokuto Uno tarafından yazılmaya başlamış ve şu ana kadar 9 cildi çıkmış olan roman serisi, 2014 yılında Taiki Kawakami tarafından mangaya uyarlanmış ve onun da 4 cildi çıkmış şu ana kadar. Madhouse da gayet kalabalık bir yapımcı ekiple animeye uyarlıyor Alderamin on the Sky’ı.

Katjvarna İmparatorluğu, komşu Kiorka Cumhuriyeti ile savaş halindedir. İmparatorluk vatandaşı Ikta Solork, arkadaşı Igsem Yatorishino ile birlikte yüksek dereceli subaylık sınavına girecekleri şehre gitmek için bir gemiye binerler. Bu sırada ekibin geri kalanı oluşturacağını düşündüğümüz diğer karakterler olan Haroma Becker, Matthew Tetdrich, Torway Remion ve daha sonrasında Chamille Kitora Katjvanmaninik ile tanışırlar. Uzun bir tanışma faslından sonra yolculuk esnasında çıkan çok sert bir fırtına ekibin başına oldukça ilginç işler açar.





Ikta gayet düz, lafını esirgemeyen, aşırı rahat bir eleman. Ancak tam tersine Igsem gayet nazik ve görev bilincine sahip birisi. Haroma sıhhiye olmak isteyen bir subay adayı iken, Matthew kendini kanıtlamaya çalışan biri. Torway ise ailesi gereği Igsem’in rakibi olacak biri gibi görünüyor ancak kendisi gayet nazik ve sevecen birisi. Chamille’nin kim olduğunu zaten belli oluyor soyadından. Ayrıca her karakterin farklı elementleri kullanan ruhları var. Ne yapabildiklerini çok kısa görsek de detaylı olarak ne işe yaradıklarını daha sonraki bölümlerde öğreneceğiz.





Seslendirme ekibi çok tanıdık seslerden oluşuyor. Ikta karakterini seslendiren Nobuhiko Okamoto‘yu Kaichou wa Maid-sama’dan Usui olarak hatırlayacaksınız. Igsem’i ise Gate serisinden Rory olarak dinlediğimiz Risa Taneda seslendiriyor. Ekibin geri kalanında Haroma’yı Haruka Chisuga (Sasaki – Shirobako), Matthew’i Junji Majima (Tooru Acura – Hitsugi no Chaika), Torway’i Ryousuke Kanemoto (Simon – Nanatsu no Taizai), Chamille’yi de Inori Minase (Hestia – Danmachi) seslendiriyor.

Animasyon kalitesinin daha bir numarasını göremesek de güzel göründüğünü söyleyebiliriz. Karakterlerin ağız yapıları biraz alışılmışın dışında çizildiği için biraz yadırgamamıza sebep oluyor ancak genel olarak karakter tasarımlarına özenildiğini söyleyebilirim. İlk bölümün ilk yarısı tanışma üzerine olduğundan görsellik açısından çok bir şey göremiyoruz ancak ikinci yarısında gayet güzel bir ortam yaratılmış. Arkaplanlar gayet canlı ve göze hoş geliyor. Madhouse zaten bizi üzmez diye düşünüyorum bu konuda.



Yönetmen koltuğunda Ichimura Tetsuo oturuyor. Kendisi Norn9: Norn+Nonet’te asistan yönetmen, Ane Log OVA serisinde de yönetmen olarak görev almış. Bu yüzden ileride seriye ne gibi bir etkisi olur şu an için bir yorum yapamıyorum. Müzikler ise Inai Keiji’ye emanet, gayet güzel bir iş çıkarmış.

İlk bölüm karakter tanıtımına odaklanıyor ve durağan giderken son dakikada gol atıp bizi merakta bırakıyor; kendisinden bir şey beklemeyeceğimi tahmin ederken ikinci bölümü merak eder halde buldum bölüm sonunda. Bu yüzden böyle askeri temalı anime severlerin özellikle takibe almalarını tavsiye ediyorum.

Not: Alpha Cephei olarak da bilinen Alderamin, Cepheus takımyıldızında ikinci görünür büyüklükteki yıldızdır ve Arapça’da “sağ kol” anlamına gelmektedir. Işık kirliliği olan şehirlerde bile çıplak gözle görünmektedir. Bunun animede karşılığı nasıl olacak veya bir karşılığı olacak mı tabii ki de izleyip göreceğiz.






~~~~~~~~~~~~~~~~~~






Alternative Titles: Alderamin on the Sky, ねじ巻き精霊戦記 天鏡のアルデラミン

Genre: Action, Adventure, Fantasy


Release Date: 09.07.2016

Source: Light novel

Director: Ichimura Tetsuo

Producer: Imagin, Magic Capsule, KlockWorx, ASCII Media Works, Warner Bros., BS Fuji

Studio: Madhouse

Music: Inai Keiji

Opening Theme: Tenkyou no Alderamin – Kishida Kyoudan & The Akeboshi Rockets

Ending Theme: nameless – Kano



Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin or Alderamin on the Sky, is an anime series adapted from the light novel series of the same name which is ongoing since 2009. When I heard that this was going to be an anime at the begining of summer season, I tried to find some info about it but I didn't anything to be sure. So when I saw the first episode I was doubtful to watch it. However with it's interesting characters and the way the episode ended made me curious about it. Well I think it's the privilegde of Madhouse




The book series which has 9 volumes was started publishing by Bokuto Uno in 2009, in 2014 the book series adapted to manga by Taiki Kawakami and has 4 volumes so far. And now Madhouse is adapting these series to anime.

The Katvarna Empire is at war with the neighboring Republic of Kioka. One of the citiziens of Katvarna Empire, Ikuta Sorouka and his friend Igsem Yatorishino boards on a ship to take the High Grade Military Officer Exam. And while they are on the ship they met Haroma Becker, Matthew Tetdrich, Torway Remion and Chamille Kitora Katjvanmaninik which is probably going to be the rest of the group. After the long introducing, a very strong storm causes them to exprience a series of interesting events.



Ikuta is a guy who is plain, blunt and very cosy but Igsem is the opposite of him she is kind and has a responsible character. While Haroma wants to be a medic, Matthew is a guy who tries to prove himself. Torway on the other hand can be a rival to Igsem because of his familybut he is also kind and an affectionate guy.
You can understand who Chamille is from her last name. Also every character has a soul which can control different elements. We see it in the episode very briefly but I hope we can see them more.



You can see very familiar names from the cast. Ikuta who is dubbed by 
Nobuhiko Okamoto was Usui from Kaichou wa Maid-Sama on the other hand you can remember Risa Taneda who dubbed Igsem from Gate as Rory. And rest of the team is dubbed by; 
  • Haruka Chisuga (Sasaki – Shirobako) as Haroma 
  • Junji Majima (Tooru Acura – Hitsugi no Chaika) as Matthew
  • Ryousuke Kanemoto (Simon – Nanatsu no Taizai) as Torway 
  • Inori Minase (Hestia – Danmachi) as Chamille

First episode is about introducing characters but through the end it leaves you with excitement and curiousity; I found myself wondering what's gonna happen at the next episode while I wasn't even expecting anything from this anime. So I recommend this one to those especially who likes millitary animes.

Note: 

Alpha Cephei is a second magnitude star in the constellation of Cepheus near the northern pole. The star is relatively close to Earth at only 49 light years. It has the traditional name Alderamin, an Arabic name meaning "the right arm".Since Alderamin has an apparent magnitude of about 2.5, the star is easily observable to the naked eye, even in light-polluted cities. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder