Translate

21 Eylül 2014 Pazar

Sword Art Online




Uzun zaman önce izlediğim ve hayranı olduğum bir animeydi. Sizinle paylaşmak için 2 sezonun gelmesini bekliyordum. 2 sezon geldi ama bir türlü yazmaya fırsat bulamadım şimdi de boş zamanım olduğu için sizinle paylaşmak istedim :) Bu animeyi izlerseniz pişman olmayacağınızı garanti ediyorum. İYİ SEYİRLER ;)




KONUSU:





2022 yılında insanlık sanal bir ortam yarattı. Sword Art Online adlı bir oyun başa takılan bir alet aracılığı ile insanları kendi dünyasına götüren bir Role-playing oyunudur.Bu yeni aleti denemek isteyenlerin çoğu oyunu almıştır ve oyuna toplam 10.000 oyuncu girmiştir.








Ancak bir süre sonra oyuncular çıkmak istediklerinde çıkış butonunun olmadığını görürler. İlk başta bunu bir sistem hatası olduğunu sanarlar ve düzelteceklerini düşünürler. Ancak şöyle bir durum vardır ki oyunda yediklerini veya yaptıklarını gerçek bedenleri hissedemez ve bu yüzden de çok uzun saatler boyunca oynanmaması gerekmektedir. Aksi takdir de açlıktan veya susuzluktan ölebilirler.









Kısa bir süre sonra bütün oyuncular geniş bir alana ışınlanır ve GM ortaya çıkar. Bütün oyunculara oyunda bir hata olmadığını çıkış butonunun bilerek koyulmadığını söyler. Oyundan hiç kimse kendi rızası ile çıkamayacaktır ayrıca HP'si sıfıra inen bütün oyuncular oyunda ve gerçek dünyada da ölecektir. Nerve Gear'ı (başlarına taktıkları alet) çıkarmaya çalışanlar yine aynı şekilde iki dünyada da ölecektir ve ne yazık ki bir çok oyuncunun ailesi ve arkadaşları Nerve Gear'ı çıkarmaya çalıştığı için çoktan 213 kişi ölmüştür.









Daha sonra GM oyunculara bir hediye bıraktığını söyler. Hediye "AYNA"dır. Ayna bütün oyuncuların gerçek görünüşlerini oyunu yansıtır. Eğer oyuncular oyundan çıkmak istiyorlarsa oyundaki bütün katları temizleyip 100. kattaki Boss ile karşılaşmaları gerektiğini söyleyerek oyundan çıkar.








Kirito 10.000 oyuncunun arasındadır ve daha önce oyunun Betasını oynamıştır.Bu yüzden çoğu şeyi bilmektedir ve ona göre yalnız bir oyuncu olmak hayatta kalmanın anahtarıdır.
Böylece serüvenimiz başlar.


Arkadaşlar animenin ilk sezonu toplam 25 bölümdür ve 5 özel bölümü vardır. 2. sezonu ise yeni başladı ancak şuan 12. bölümdedir. Zamanınız varsa kesinlikle izlemeniz gereken bir anime kaçırmayın derim.




TANITIM VİDEOSU:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder